Hirdetés

Az elhunyt labdarúgókra emlékeztek

Az év végéhez közeledve idén is összegyűltek az öregfiúk, a barátok, a volt csapattársak, hogy fejet hajtsanak az egykor udvarhelyi színeket képviselő elhunyt labdarúgókra.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Az elhunyt labdarúgókra emlékeztek
Fejet hajtottak, emlékeztek és focizgattak Fotó: Szász Csaba

Petre Chiractu kezdeményezésére 2003 óta az udvarhelyi nagypályás labdarúgás korábbi jeles képviselői – akik közül sokan ma sem szakadtak el teljesen a labdarúgástól – összegyűlnek, fejet hajtanak, és egy kicsit focizgatnak azok emlékére, akik már „odafent” rúgják a labdát. 
Az első mérkőzést Nemes Sándor tragikus halála után rendezték meg, de mivel az évek során egyre több korábbi labdarúgó távozott az „örök labdarúgópályákra”, az öregfiúk mérkőzésével mindazok emléke előtt tisztelegnek, akik az udvarhelyi labdarúgás nagy sikereinek részesei voltak: Nemes Sándor, Fehér Elemér, Dezső László, Berki Lajos, Gajevszki Károly, Fehér Ferenc, Sepsi Sándor, Zamfirescu Liviu, Székely Attila (Bicska), Veres Mihály, Kovács István, Benkő László, Csifó Levente, Bokor György, László László, Lőrincz Géza és még sokan mások.
Eddig mindössze egy alkalommal, tavalyelőtt a koronavírus-járvány miatt nem tudták megrendezni az emlékmérkőzést. Idén pénteken gyűltek össze az öregfiúk, a barátságos focimeccs előtt megkoszorúzták az utóbbi időszakban elhunyt, a székelyudvarhelyi labdarúgás meghatározó személyiségeinek sírját, majd következett a fehérek és a vörösek csatája az udvarhelyi Rákóczi-centerben, hogy ezt követő koccintgatás közben felidézzék a régmúlt szép időket, a felejthetetlen emlékeket és élményeket.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!