Hirdetés

Az egészséges életmódot népszerűsítik

HN-információ

Több száz gyergyószentmiklósit mozgatott meg az elmúlt napokban a családi sportnapok rendezvénysorozata. A reggeli tornán napról napra többen vettek részt, de népszerű volt a kerékpáros felvonulás, a tömeges szaladás és sok más program is, melyek célja az volt, hogy az egészséges életmódra, a testmozgás fontosságára hívják fel a figyelmet.

[caption id="attachment_2536" align="aligncenter" width="620"]Tömeges részvétel jellemző a sportnapok rendezvényein Fotó: Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ Tömeges részvétel jellemző a sportnapok rendezvényein Fotó: Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ[/caption]

Lázár Hajnal lazar.hajnal@hargitanepe.ro Az elmúlt öt napban felpezsdült az élet Gyer­gyó­szent­mik­lóson, köztereken, sport­pályákon számtalan program várta az érdeklődőket. A szervező művelődési központ az előző években közkedvelt rendezvényeket idén is megrendezte, hiszen kiderült, van igény ezekre. Mint azt a szervezők hangsúlyozták, a cél az, hogy minél több család együtt sportoljon, minél többen megtapasztalják a mozgás örömét és hétköznapjaikba is iktassák be a testmozgást. Terepfutóversennyel kezdődött a rendezvény, melyre Gyergyószentmiklós mellett Hargita megye más településeiről, valamint Maros, Kovászna és Szilágy megyéből is neveztek résztvevők. Közel hatvanan álltak rajthoz, és mindenki sikeresen teljesítette a közel tíz kilométeres távot a Csobot-hegyi kápolnákig és vissza a városba. A kerékpáros felvonuláson több mint 250-en kerekeztek végig a városon, a tömeges futásra félszázan neveztek be, a legfiatalabb résztvevő hat-, a legidősebb pedig hatvanéves volt. Bár ez versenyként volt meghirdetve, ez esetben sem az volt a fontos, ki szerzi meg az első helyet, hanem az, hogy mindenki a legjobbat hozza ki magából. A közös torna és aerobic programok szintén nagy népszerűségnek örvendtek, akárcsak a zumba. Tegnap a civilszervezetek viadala volt a fő attrakció, melyen nemcsak a versenyzők voltak jelen, hanem sokan nézőként követték a vicces vetélkedőket. A programok hétvégén is folytatódnak, ma délután ritmikustorna-bemutatóra várják az érdeklődőket, majd 6 órától aerobic-maraton kezdődik a sportcsarnokban. Szombaton a Csiky-kert lesz több rendezvény helyszíne, kalandpark várja a gyerekeket, de lesz családi tájékozódási verseny és lovas programok is. Vasárnap biciklis túra indul a Súgó-barlanghoz, de autós ügyességi bemutató is lesz.

Kövessen a Facebookon!