Hirdetés

Az alsóházban folytatja az SZFC

Hiába győzött az alapszakasz utolsó előtti fordulójában, a Székelyudvarhelyi FC nem lesz ott a 3. Liga felsőházi rájátszásban. Az FK Csíkszereda fiókcsapata bár ponttal nem gazdagodott, megszerezte idénybeli hetedik gólját a Fălticeni otthonában.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Az alsóházban folytatja az SZFC
Az alsóház legjobbjaként zárja az alapszakaszt az SZFC Fotó: Hodgyai István

Hazai pályán kellett legyőznie a Brassói Kids Tâmpa csapatát pénteken délután a Székelyudvarhelyi FC-nek, hogy életben tartsa a felsőházi reményeit. Lucian Nicolau alakulata, ennek tudatában lépett pályára, Becze (13.) és Simó (22.) góljaival pedig gyorsan kétgólos előnyre tett szert. Ezt követően azonban „leült” a mérkőzés, a szünetig semmi érdemleges nem történt. A pihenőt követően a Cenk alattiak határozottabb játékot mutattak, az 51. percben szerzett góljukkal magukat és az izgalmakat is visszahozták a játékba. A háromesélyessé vált mérkőzésből végül a hazaiak jöttek ki jobban, a 78. percben egy óriási védelmi hibát kihasználva Szakács állította vissza a megnyugtató kétgólos előnyt, ami meg is maradt a végéig. (3–1).
A felsőház szempontjából azonban semmit nem ér az eredmény, a SZFC pontokban elméletileg még beérheti a 27 pontos, negyedik helyezett rozsnyóiakat, de az egymás elleni eredmény miatt (a Brassó megyeiek mindkét mérkőzést megnyerték) már nem előzheti meg. Az udvarhelyiek pénteken idegenben, a Sepsi OSK fiókcsapata ellen zárják az alapszakaszt.

Újabb csonka forduló

Az FK Csíkszereda II. már az első percben hátrányba került szombaton délután a Șomuz Fălticeni otthonában, erre még Jelena Richárd góljával (3.) gyorsan tudott válaszolni, aztán a szünetig be is fagyasztották az eredményt. A pihenőt követően a bukovinaiak húsz perc alatt háromszor is betaláltak, eldöntve ezzel a pontok sorsát. Az 1-es csoport ismét csonka fordulót zárt, az eddig már 10 pont levonásával büntetett Dante Botoșani zsinórban másodszori meg nem jelenése kizárást vonhat maga után.

3. Liga, alapszakasz, 17. forduló
1-es csoport: Șomuz Fălticeni – FK Csíkszereda II 4–1, Foresta Suceava – Ştiinţa Miroslava 1–1, Ceahlăul Karácsonkő – Radóci Bucovina 2–0, Bákói CSM – Rapid Brodoc 0–0. A Viitorul Darabani – Dante Botoşani mérkőzés elmaradt. Az állás: 1. Foresta 42 p., 2. Bucovina 32 p., 3. Bákói CSM 30 p., 4. Ceahlăul 27 p., 5. Şomuz 24 p., 6. Ştiinţa 23 p., 7. Dante 16 p., 8. Viitorul 13 p., 9. Rapid 11 p., 10. FK Csíkszereda II. 7 p.
5-ös csoport: Székelyudvarhelyi FC – Brassói Kids Tâmpa 3–1, Brassói SR Municipal – Kézdivásárhelyi SE 3–0, CS Blejoi – Sepsi OSK II. 6–1, CS Păulești – Zernyesti Olimpic 2–1, Barcarozsnyói Olimpic Cetate– CSO Plopeni 0–1. Az állás: 1. CS Blejoi 41 p., 2. CSO Plopeni 31 p., 3. Olimpic Cetate 27 p., 4. SR Municipal 26 p., 5. Székelyudvarhelyi FC 24 p., 6. Păuleşti 21 p., 7. Kids Tâmpa 18 p., 8. Sepsi OSK II. 18 p., 9. Kézdivásárhely 16 p., 10. Olimpic 15 p.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!