Hirdetés

Az alsóház vár a székelyföldi csapatokra

A Székelyudvarhelyi FC idegenbeli döntetlennel, az FK Csíkszereda II. hazai vereséggel zárta a labdarúgó 3. Liga 18 fordulós alapszakaszát. Az udvarhelyiek az 5. helyen végeztek, a szeredaiak a Dante Botoşani kizárásával az utolsó előttin, mindkét csapat az alsóházban folytatja.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Az alsóház vár a székelyföldi csapatokra
Tizenkettedik vereségét szenvedte el az FK Fotó: FK Csíkszereda

A hétvégén zárultak a labdarúgó 3. Liga alapszakaszának küzdelmei, az 5-ös csoportban szereplő Székelyudvarhelyi FC a 18. játéknap nyitómérkőzésén a Sepsi OSK fiókcsapatának otthonában lépett pályára. Az első félidőben a vendégek (36. perc, Becze, 0–1), a másodikban a vendéglátók játszottak fölényben (67. perc, Șerban 1–1), a hajrában azonban bármelyik együttes megszerezhette volna a győzelmet, de végül maradt az igazságos döntetlen.
Az már korábban eldőlt, hogy a felsőházban két Pra­hova (Blejoi, Plopeni) és két Brassó megyei (Barca­rozsnyó, Municipal) folytatja. Az SZFC hét-hét győzelemmel és vereséggel, illetve négy döntetlennel, 25 ponttal és 31–20-as gólaránnyal az alsóház első helyéről vág neki az alsóházi rájátszás (5–10. helyezettek) küzdelmeinek, ahol szintén ott lesz a két másik székelyföldi alakulat, a Sepsi OSK II. és a sereghajtó Kézdivásárhelyi SE is.

Már nem az utolsó

Az FK Csíkszereda II. hazai pályán, a Bákói CSM vendéglátójaként tett pontot az 1-es csoport alapszakaszának a végére. A vendégek a felsőház biztos résztvevőiként léptek pályára, de a pontokra igény tartottak, ezt pedig három góllal támasztották alá, a hazai szépítést a csereként beállt, többnyire az U17-es csapatnál foglalkoztatott Szőke Lénárd hozta össze a 86. percben. Az FK sokadszorra játszott egyenrangú ellenfelenként a pályán, ami a pontszerzéshez ezúttal is kevésnek bizonyult. A csíkiak két győzelemmel, négy döntetlennel és 12 vereséggel, 10 ponttal és 9-36-os gólaránnyal zárták az alapszakaszt, de már nem sereghajtóként.
A rájátszásban a felsőházba kerülő Suceava, Radóc, Karácsonkő és Bákó már nem lesznek a csíkiak ellenfelei, ahogy a Dante sem. A szakszövetség döntése értelmében a moldvaiakat kizárták a küzdelmekből, és a Bákói megyei labdarúgás utolsó vonalába száműzték, így ők szerepelnek a tabella utolsó helyén.

3. Liga alapszakasz, 18. (utolsó) forduló
1. csoport: Știința Miroslava – Viitorul Darabani 3–0, Dante Botoșani – Șomuz Fălticeni 0–3 (játék nélkül), FK Csíkszereda II. – Bákói CSM 1–3, Rapid Brodoc – Ceahlăul Karácsonkő 0–1, Radóci Bucovina – Foresta Suceava 2–0. Az állás: 1. Foresta Suceava 42 pont, 2. Bucovina 37 p., 3. Ceahlăul 33 p., 4. Bákói CSM 33 p., 5. Ştiinţa 29 p., 6. Şomuz 27 p., 7. Viitorul 16 p., 8. Rapid 14 p., 9. FK Csíkszereda II 10 p., 10. Dante Botoşani 6 p.
5. csoport: Sepsi OSK II. – Székelyudvarhelyi FC 1–1, Zernyesti Olimpic – CS Blejoi 3–3, Brassói Kids Tâmpa – Barcarozsnyói Olimpic Cetate 0–1, CSO Plopeni – Brassói SR Municipal 1–1, Kézdivásárhelyi SE – CS Păulești 1–2. Az állás: 1. Blejoi 42 pont, 2. Plopeni 32 p., 3. Barcarozsnyó 30 p., 4. SR Municipal 30 p., 5. Székelyudvarhelyi FC 25 p., 6. Păuleşti 24 p., 7. Sepsi OSK II. 19 p., 8. Kids Tâmpa 18 p., 9. Zernyest 16 p., 10. Kézdivásárhelyi KSE 16 p.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!