Hirdetés

Avartűz Csíkszentkirály határában

Nagy területen lángol a száraz növényzet Csíkszentkirály határában – értesített helyszínen levő kollégánk.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 1 perc
Avartűz Csíkszentkirály határában
Fotó: Vlaicu Lajos

A helyszínre a csíkszeredai hivatásos és a csíkszentkirályi önkéntes tűzoltók vonultak ki, dolgoznak a lángok megfékezésén – tájékoztatott Alina Ciobotariu, az Olt Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség szóvivője. Hozzátette, a Csíkszentmárton és Csíkszentkirály közti tűzeseten kívül Csíkszereda határában is ég a száraz növényzet.

Frissítés:

Csíkszentkirály határában a száraz bozót és a nádas gyulladt ki közel az egykori fafeldolgozó üzem, más néven Dongagyár épületéhez. A helyszínre elsőként kiérkező csíkszeredai hivatásos tűzoltók után a Csíkszentkirályi Önkéntes Tűzoltók is dolgoztak a helyszínen a lángok megfékezéséért. A hatóságok nem zárták ki a szándékos gyújtogatás lehetőségét. A vasárnap esti tűz terjedését nagyjából másfél óra alatt sikerült megfékezni. A lángok továbbterjedése a közeli gyárat és a vasútvonalat is veszélyeztethette volna.

Két másik helyen is tűz ütött ki vasárnap: Csíkdelne határában tarlótűz pusztított, míg Kirulyfürdő közelében egy hétvégi ház gyulladt ki. A tűzoltóknak mindkét esetben sikerült megfékezniük a lángokat.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!