Hirdetés

Aranygóllal nyert a Gyergyói HK

Némi meglepetésre a második meccset is behúzta a Ferencváros-Telekom az alapszakaszgyőztes BJAHC ellen a jégkorong Erste Ligában, míg a másik ágon a Gyergyói HK győzelemmel indította a szériát.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Aranygóllal nyert a Gyergyói HK
Kiegyenlített mérkőzést láthatott a gyergyói közönség Fotó: ersteligapress

Gólokban gazdag összecsapást hozott a BJAHC és a Ferencváros elődöntő párharc első felvonása a jégkorong Erste Ligában. A második összecsapásra a felek jóval visszafogodtabbak voltak. A záróharmadban is nagy volt az iram, aztán a 47. percben a csapatkapitány Nagy Gergő jó lövése utat talált a kapuba. A hajrában emberelőnybe került az FTC, ekkor már tudott játszani az idővel is. Az utolsó előtti percben Schlekmann egyenlíthetett volna, ám lövése a kapuvasról kifelé pattant.
Gyergyószentmiklóson a Gyergyói HK és a Brassói Corona adott egymásnak randevút a széria első összecsapásán. A hazaiak jobban kezdtek, mint a vendégek, ám Polcon nem tudtak túljárni, a második felvonásra viszont kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés. Sőt a 36. percben egy lecsorgót Gajdó Balázs értékesített, megszerezve a vezetést a Coronának. A záró felvonásra folytatódott a kiegyenlített küzdelem, mindkét oldalon helyzetekkel. Szűk másfél perccel a vége előtt a Corona védelme nagyot hibázott, magára maradt Orbánt, aki viszont nem hibázott. Az utolsó percben mindkét csapat eldönthette volna a meccset. Nem tették. Jöhetett a hosszabbítás, amely mindössze 29 másodpercig tartott, amikor Sylvestre egyéni villanása eldöntötte az összecsapást.

Erste Liga elődöntők
Budapest Jégkorong Akadémia HC – Ferencváros 0–1 (0–0, 0–0, 0–1). Gólszerző: Nagy G. (46.).
A párharc állása: 2–0 a Ferencváros javára.

Gyergyói HK – Brassói Corona 2–1 – aranygóllal (0–0, 0–1, 1–0, 1–0). Gólszerzők: Orban (59.), Sylvestre (61.), illetve Gajdó B. (36.).
A párharc állása: 1–0 a GYHK javára. A felek tegnap esti mérkőzése lapzárta után ért véget.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!