Hirdetés

Alkoholos befolyásoltság alatt vezette a traktort, jogosítványa sem volt

Az elmúlt hétvégén sem volt hiány ittas állapotban vezető sofőrökből a megyei utakon. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleményeiből szemléztünk.

Rendőrségi közlemény
Alkoholos befolyásoltság alatt vezette a traktort, jogosítványa sem volt
Képünk illusztráció Fotó: pexels.com

Egy 50 éves csíkmindszenti férfit észleltek a rendőrök múlt hét csütörtökén a 123B jelzésű megyei úton, amint traktort vezetett. A hatósági ellenőrzés során világosan látszott, hogy a férfi alkoholos befolyásoltság alatt áll, ám megtagadta a rendőröktől, hogy alkoholszondával teszteljék.

Hirdetés


Mint kiderült, nincs érvényes jogosítványa egyetlen járműkategóriára sem. 

Aznap este egy maroshévízi 46 éves férfit észleltek a rendőrök, aki lakhelye egyik utcáján személygépkocsit vezetett. Ellenőrzés után kiderült, 0,75 mg/l tiszta alkoholszinttel a leheletében tette ezt.

Másnap délelőtt egy 60 éves kászonaltízi férfi, amint az 578-as jelzésű európai utón, Csíkrákos és Csíkmadaras között vezetett, elvesztette uralmát a jármű fölött, áttért a szemből jövők sávjára, és összeütközött egy 41 éves karcfalvi férfi által vezetett járművel. A balesetet követően mindkét sofőrt alkoholszondával tesztelték, és míg a karcfalvi sofőr esetében nulla, addig a kászonaltízi férfinél 0,90 mg/l tiszta alkoholt mért a szonda. 

Szeptember 16-án éjfél után egy 31 éves oroszhegyi férfi az 58-as községi úton vezetett, ahol hídfőnek ütközött. Személyi sérülései miatt kórházba kellett szállítani, az alkoholszonda 0,66 mg/l értéket mutatott.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!