Hirdetés

A Veszett fejsze című színművet mutatja be a Csíki Játékszín márciusban

A Csíki Játékszín olyan bemutatóval készül márciusban, amely egy társulat életét festi le, a színfalak előtt és mögött egyaránt.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
A Veszett fejsze című színművet mutatja be a Csíki Játékszín márciusban
Fotó: László F. Csaba

Ez Michael Frayn Veszett fejsze című bohózata, amely 1982-ben debütált a West Enden, azóta is hatalmas sikerrel viszik színre szerte a világban. A kedd délelőtti sajtótájékoztatón jelen volt az előadás rendezője, Mohácsi János, aki Jászai Mari-díjas, számos fesztiváldíjas magyarországi rendező és érdemes művész, illetve Kovács Márton zeneszerző is.

A társulat tagjai egyöntetűen úgy jellemezték, hogy ez egy nagyon nehéz előadás, melyből nem hiányozhat az érzelmek fontosságának komolyanvétele. Ennek ellenére egyetértettek abban is, hogy ez talán a valaha írt legbravúrosabb bohózat, melybe a rendező finom melankóliát igyekezett belecsempészni, miközben egy halom civakodó színészről és stábtagról, illetve egy megalomániás rendezőről szól, akik csak azért maradnak együtt, mert egy számukra nem is kedves előadással turnéznak.

A Veszett fejsze című produkciót március 17-én, pénteken este hét órától mutatják be, majd a hónapban további három alkalommal viszik színpadra.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!