Hirdetés

A város érdekében lépnének

HN-információ

Az MPP ne panaszkodjon, állítson ideiglenes alpolgármestert – ezt kéri nyilatkozatában a gyergyószentmiklósi önkormányzat RMDSZ frakciója. Úgy vélik, a város látja kárát annak, hogy az alpolgármester egyedül kénytelen dolgozni.

[caption id="attachment_2947" align="aligncenter" width="920"]Bányász Lehel és Bajkó László. Megoldáskeresés Bányász Lehel és Bajkó László. Megoldáskeresés[/caption]

HN-információ Bajkó László és Bányász Lehel, a gyergyószentmiklósi tanács RMDSZ frakciójának tagjai kijelentették, észérvekkel alátámaszthatatlannak minősítik azt, hogy Nagy Zoltán alpolgármester és az MPP frakció nem szeretne ideiglenes alpolgármestert kinevezni, még annak tudatában sem, hogy Mezei János polgármester felfüggesztése még 60 napig érvényes. Hozzátették azt is, erről az ügyről ők a médiából értesültek, ugyanakkor nem tartják helyesnek, hogy az MPP-s tanácsosok nem kérték ki a véleményüket sem. Mint megjegyzik, az utóbbi időben többször elhangzott, hogy az alpolgármester egyedül nem tud minden városvezetői feladatot maradéktalanul ellátni, ennek pedig a város láthatja kárát. Úgy vélik, éppen emiatt érthetetlen, hogy miért nem élnek a törvény által biztosított lehetőséggel, ideiglenes alpolgármester kinevezésével. Az RMDSZ-es tanácsosok állítják, sajnálattal veszik tudomásul azt, ami Mezei János ügyében történik, de úgy vélik, a város érdekét kell előtérbe helyezni. – Tudatában vagyunk annak, hogy Gyergyószentmiklós önkormányzata nem tud beleszólni az igazságszolgáltatás menetébe, viszont adott minden lehetősége, hogy a körülményeket figyelembe véve kiválassza azt az utat, ami a városnak most a legjobb – fogalmaznak a tanácsosok. Ugyanakkor felkérik az MPP frakciót és az alpolgármestert, tárgyalják újra ezt az ügyet, mert tudják, szüksége van segítségre a városvezetőnek, hiszen rengeteg a munka, minél több pályázatot kellene előkészíteni a város fejlődése érdekében. – Arra kérjük az MPP frakciót és az alpolgármestert, kezdjenek el dolgozni – mondta Bajkó László tanácsos. Hozzátette, nem várják el azt, hogy az RMDSZ frakcióból kerüljön ki az ideiglenes alpolgármester, hiszen a Magyar Polgári Párt többségben van az önkormányzati testületben, így a frakció tagjai megtehetik azt, hogy saját csapatukból neveznek ki valakit, aki saját elképzeléseik szerint dolgozik.

Kövessen a Facebookon!