Hirdetés

A Színek és fények játéka a természetben című kiállításon jártunk

Három év után első nagytermi kiállítására várja a közönséget a Spektrum Fotó Egyesület. A Színek és fények játéka a természetben című kiállítást kedden nyitották meg, Székelyudvarhelyen.

Miklós Dalma
Becsült olvasási idő: 3 perc
A Színek és fények játéka a természetben című kiállításon jártunk
A művészet is játék. Családias megnyitó Fotó: hodgyai István

Hatalmas méretű, megkapó színekben pompázó képkockák csempészik be a természet csodáit a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermébe. A kis helyiségben több mint negyven olyan fotó csodálható meg, amely apró fénynyalábbal és színárnyalattal örökíti meg a természet sokoldalúságát, méltán öregbítve a Spektrum Fotó Egyesület hírnevét.

A tárlat apropóját részben a Játék éve adta – a tematikus évhez kapcsolódóan a tárlat megmutatja, hogy mennyire jó játék és szórakozás a bennünket körülölelő világot fotólencsén át kémlelni. Fotósként a világ változatos látnivalóit szemlélni olyan, akár egy gyerekjáték, ahol mindenre rá lehet csodálkozni, s megörökíteni azt, ami kitűnik a többi közül, vallják az egyesület tagjai. Hozzátették, hogy számukra a fotózás a legjobb játék, ami csak létezik.

A világ sokféle látnivalója közül a természet a kedvenc „játszóterük”, ahol mindig újabb és újabb színben és fényben láthatók a tájak, az állatok, a növények vagy az időjárás jelenségei, tették hozzá a megnyitón.

A helyi természetfotózás történetében az egyesület tagjai az élen járnak, mondta Simon Mária Tímea, a művelődési ház igazgatója. Köszöntőbeszéde után Szabó Károly dokumentarista, fotográfus osztotta meg gondolatait a kiállítás anyagáról.

A kiállítás a művészetet és játékot is ünnepli egy időben

– ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a képeket. Kiemelte, hogy a kiállítás nemcsak a természetfotózás szempontjából jelentős, hanem az alkotói folyamat és a játékosság kapcsolatára is felhívja a figyelmet. A természet színei, fényei, illetve a természet iránti szeretet töltik be a fényképeket, amelyek egyben az alkotók nézőpontjainak sokféleségét, illetve gyermeki kíváncsiságát is tükrözik. A hétköznapokban kevés szó esik arról, hogy a művészet már önmagában egy játék, pedig játék nélkül nem lehet alkotni, fogalmazott a kiállítás méltatója. A Székelyudvarhelyi Művelődési Háznak köszönhetően az időszakos kiállítás látogatása további érdeklődők számára is ingyenes.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!