Hirdetés

A szakoktatás forradalmi megújítására pályázik Csíkszereda

Csíkszereda önkormányzata 96,82 millió lejre nyújt be pályázatot a taplocai szakiskolai kampusz többrétű fejlesztésére. Az összesen 121 millió lejt meghaladó beruházás tanműhelyek, konferenciaközpont, tornaterem és bentlakás építését is magában foglalja. A szakoktatás fejlesztése érdekében létrejött huszonegy tagú konzorcium vezetőjeként Csíkszereda önkormányzata pályázik az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) alapjaiból.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
A szakoktatás forradalmi megújítására pályázik Csíkszereda
Archív Fotó: László F. Csaba

A városvezető testület múlt heti határozata értelmében létrejött az önkormányzati struktúrákból, oktatási intézményekből, cégekből és vállalkozói szervezetekből álló huszonegy tagú konzorcium, amely a szakoktatás megerősítésével együtt a duális képzés fejlesztését is szolgálja. A konzorcium vezetőjeként Csíkszereda önkormányzata kedden azonnali ülésén határozott a finanszírozási pályázat benyújtásáról a PNRR-hez.

„Csíkszereda 3 millió euróval, a megyei tanács pedig 1 millió euróval járul hozzá az önrészhez. Köszönjük nekik is ezt az áldozatot! A szakiskolákkal való egyeztetések nyomán körvonalazódtak az igények, amelyeknek többsége zöldmezős beruházást feltételez, és pozitív elbírálás esetén 2026-ig kell befejeződnie a kivitelezésnek. Bízunk benne, hogy a nagy konkurencia ellenére finanszírozást nyerünk a projektre” – idézi az önkormányzat közleménye Korodi Attila polgármestert.

A beruházás részeként – kedvező pályázati elbírálás esetén – ötféle képzést kiszolgáló tanműhely épül laboratóriumokkal, tantermekkel, mosdókkal, iskolaorvosi és -fogorvosi rendelővel, épül továbbá egy felszerelt tornaterem, egy 240 férőhelyes, négyemeletes bentlakás és egy kétszáz fő befogadására alkalmas konferenciaterem.

A finanszírozási kérelem 96,82 millió lejt vonzana Csíkszeredába, ez kiegészül a város önkormányzatának 18,98 millió lejes hozzájárulásával, illetve Hargita Megye Tanácsa 5,86 millió lejes finanszírozásával.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!