Hirdetés

A sűrű havazás miatt korlátozzák a teherautók forgalmát két megyei útszakaszon

A sűrű havazás miatt korlátozzák a teherautók forgalmát kedden reggel 8 órától a 13A jelzésű országúton Székelyudvarhely és Csíkszereda között, illetve a 15-ös országúton, Maroshévíz és Borszék között.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
A sűrű havazás miatt korlátozzák a teherautók forgalmát két megyei útszakaszon
Képünk illusztráció Fotó: Csíki közlekedési infó/Facebook

Az útügyi hatóság csíkszeredai kirendeltségének vezetője, Cătălin Romanescu azt mondta, a közlekedési rendőrséggel közösen azt a döntést hozták, hogy korlátozzák ezeken az útszakaszokon a 7,5 tonnánál nehezebb járművek forgalmát.

Így akarják elejét venni annak, hogy a nehéz gépjárművek elakadjanak a hóban, és torlódást okozzanak az utakon.

A korlátozás 12 óráig érvényes. Hargita megye közútjainak nagy részén téliesek az útviszonyok a kedd reggeli havazás miatt. A megyében sárga riasztás van érvényben szerdáig a jelentős mennyiségű csapadék, megerősödő szél és hideg idő miatt – írja az Agerpres hírügynökség. 

Frissítés 
A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság 10 óra 30 perckor kiadott tájékoztatása szerint a 13A jelzésű országúton feloldották a korlátozásokat. Nincsenek fennakadások az utakon Csíkszereda környékén. Maria Plumbu, a Hargita megyei rendőrség szóvivője lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a forgalom télies útviszonyok között történik, ennek megfelelően kell a gépjárművezetőknek figyelmesen és óvatosan közlekedniük. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!