Hirdetés

A sportágat népszerűsítik

Teqballasztalokkal és labdákkal gazdagodott a Far­kas­la­ka községbeli Tamási Áron Általános Iskola a szé­kely­ud­var­helyi Rotary Klub, valamint az ALT Tech­no­logics vállalat jóvoltából.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
A sportágat népszerűsítik
Sportolásra ösztönzik a gyermekeket. Hasznos gondoskodás Fotó: Hadnagy Éva

Udvarhelyszék településeire is kiterjesztette adományozó akcióját a Rotary Club. A civil szervezet negyed évszázada kezdte el tevékenységét a városban, és számos ifjúságot támogató programot működtet. A sporteszközök adományozásának célja a sportág népszerűsítése. Az akció az elmúlt év őszén rajtolt, a város általános iskolái után Székelykeresztúr és Farkaslaka község tanintézetei részesültek a több ezer euró értékű sportszerekben. Az átadót tegnap tartották Székelyszentléleken, majd Farkaslakán, az iskolák sportpályáin.


Hirdetés


Mihály Edit, az intézmények vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd Péter Péter és Vass Áron, a Rotary Club háznagya és soros elnöke adta át az asztalokat. A Góbé Teqball Team csapatának két tagja, Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor világbajnok bemutatót tartott. A farkaslaki volt a tizenkettedik asztal, amelyet az iskoláknak adományoztak, ma pedig Oroszhegyen folytatják az átadásokat. A Rotary Club célja, hogy 58 asztalt osszanak szét Udvarhelyszéken.
 Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!