Hirdetés

A Sepsi OSK javára írták a félbeszakadt meccset

Döntést hozott szerdán a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a labdarúgó-Szuperliga 23. fordulójában félbeszakadt Sepsi OSK – U Craiova 1948 mérkőzéssel kapcsolatban. A testület mindkét csapatra pénzbírságot rótt ki, a találkozót pedig a háromszékiek javára írta.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
A Sepsi OSK javára írták a félbeszakadt meccset
Illusztráció Fotó: Nemzeti Sport Online / Tokos Csaba

Két halasztást követően alapfokon hozott döntést a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága a labdarúgó-Szuperliga 23. fordulójában félbeszakadt Sepsi OSK – U Craiova 1948 mérkőzéssel kapcsolatban. Mint ismert, az említett találkozó huszonnégy percet tartott, miután Andrei Chivulete játékvezető előbb megállította, majd tíz perc szünet után lefújta a meccset, mert az U Craiova 1948 szurkolói folyamatosan rasszista és xenofób rigmusokat kiabáltak a sepsiszentgyörgyi stadionban.

A fegyelmi bizottság kétszeri halasztást követően tegnap 12.30-kor ült újra össze a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) székházában, meghallgatták a Sepsi OSK és az U Craiova 1948 csapatának küldötteit, ezt követően három és fél órával később hirdettek ítéletet. Eszerint a találkozót 3–0-s eredménnyel a Sepsi OSK javára írták, így a találkozó győzelméért járó három pontot is a háromszékiek kapták.

Érdekesség, hogy a Sepsi OSK nagyobb pénzbüntetést kapott, mint az oltyán klub: a háromszékieket 25 ezer lejes, míg a craiovaiakat 22 500 lejes bírsággal sújtotta a fegyelmi bizottság, ugyanakkor az U Craiova 1948 a következő hat mérkőzésén – legyen az hazai vagy idegenbeli – nem lehetnek jelen a klub szurkolói.

Hihetetlen, hogy mi nagyobb pénzbüntetést kaptunk, mint az U Craiova 1948 – nyilatkozta a döntést követően a gsp.ro-nak Hadnagy Attila, a Sepsi OSK igazgatója.

Az oltyán klubvezetés is elégedetlen a döntéssel, Marcel Pușcaș, a craiovai klub vezetője a Digi Sport TV-nek azt mondta, a tegnapi határozatot megtámadják a fellebbviteli bizottságnál, és ha ott is kedvezőtlen lesz számukra az ítélet, úgy a lausanne-i székhelyű Sportdöntőbíróságon keresik majd igazukat.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!