Hirdetés

A román bajnokságra kellene inkább a hangsúlyt helyeznie a Sportklubnak a jégkorongszövetség szerint

Győzelmi kényszerben lépett jégre a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga alapszakaszának utolsó összecsapásán a Dunaújvárosi Acélbikák ellen, amelyen a negyeddöntő volt a tét számukra. A három pont ezt garantálta.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
A román bajnokságra kellene inkább a hangsúlyt helyeznie a Sportklubnak a jégkorongszövetség szerint
Kiválóan működött a speciális egység Fotó: ersteligapress

Úgy lépett jégre a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga számukra utolsó alapszakaszbeli meccsén a Dunaújvárosi Acélbikák ellen, hogy kötelező módon nyerniük kell a biztos negyeddöntő érdekében. Ezt a címvédő csíkiak el is érték. Bár a vendég újvárosiak kezdtek aktívabban, az emberelőnyeikkel ezúttal is kiválóan sáfárkodó hazaiak lassan lassan felőrölték az ellenállásukat.

Az első két harmadot egy-egy góllal nyerték Beczéék, hogy a záró felvonásban a kétgólos előnyre további hármat rátegyenek, és magabiztossá tegyék a győzelmet.

A Sportklub ezzel a győzelemmel biztosította helyét a sorozat negyeddöntőjében, és bár a Debrecen pontszámban még beérheti a kék-fehéreket, megelőzni nem tudja, hiszen az egymás elleni mérleg a csíkiak javára billen. A román bajnokságban a Sapientia újabb bajnokit tudott le a Brassó vendégeként, és bár bravúrt nem sikerült elérniük, a szűknek mondható 4–3-as vereség megsüvegelendő.

Priorizálással vádolják a Sportklubot

A Román Jégkorongszövetség (RJSZ) is beszállt az indulatok gerjesztésébe, ami a hétvégi Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub elmaradt rangadót illeti.

Az RJSZ versenyigazgatója, Alexandru Smeu a Gazeta Sporturilornak nyilatkozva azzal vádolta meg a csíkiakat, hogy az Erste Ligát elsőbbségként kezelik, és nem helyeznek akkora hangsúlyt a román bajnokságra. A GSP-nek kifejtette, hogy a kluboknak és különösen a minisztériumi pénzből fenntartott Sportklubnak figyelembe kellene vennie, hogy romániai és nem magyarországi bejegyzésű klub. „Egyes klubok közömbösen és megvetéssel kezelik a román bajnokságot” – zárta mondandóját Smeu.

Eredmények

Erste Liga: Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák 8–3 (2–1, 3–2, 3–0) /Kubát (9., 15.), Krikunov (21.), Péter B. (25.), Szkacskov (38.), Vesely (43., 53.), Sofron (43.), illetve Marosi (19.), Mihálik (25.), Szalma (32.)/. Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!