Hirdetés

A Nemzeti Együttműködési Alapnál pályáznak tevékenységeik támogatására 

A Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtandó pályázatot készítették elő a múlt héten a Nyugdíjas Unió és a Napsugár Nyugdíjascsoport csíkszeredai tagjai, ezalatt Hajdu Gáborral, az RMDSZ parlamenti képviselőjével többször is találkoztak.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
A Nemzeti Együttműködési Alapnál pályáznak tevékenységeik támogatására 
Fotó: Gál Hajnalka

A pályázat célja az, hogy részben előteremtsék a nyugdíjasszervezetek tevékenységeihez szükséges pénzforrásokat, mint például a dalárda felszereléstárának bővítése, kézműves-tevékenységek lebonyolításához szükséges eszközök beszerzése, rendezvényszervezés.
A pályázat összeállításában és benyújtásában a nyugdíjascsoportokat Becze István, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének elnöke, valamint Kiss András Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselő támogatta.

Gál Hajnalka

 Hajdu Gábor elmondta, hogy egyre gyakrabban kerül kapcsolatba a szépkorú személyek érdekeit képviselő csoportokkal, nemrégiben épp Bukarestben zajlott hasonló találkozó.
– Az aktív nyugdíjasélet kiemelkedően fontos a mai társadalmunkban, lehetővé teszi az idősebb korosztály számára, hogy folytassák korábbi tevékenységeiket, és akár újabb tevékenységekbe fogjanak. A nyugdíjasévek egy időszak, amelyet értékes lehetőségként kell kezelni, hogy az emberek a lehető legtöbbet hozhassák ki ebből az időszakból. Az aktív nyugdíjasélet jelentős szerepet játszik a fizikai és mentális egészség megőrzésében, és hozzájárul a hosszabb és boldogabb élethez. Az életkor előrehaladtával az emberek gyakran elveszítik a kapcsolataikat, és kevesebb lehetőségük van a társas érintkezésre. Lehetőséget kell biztosítani az embereknek, hogy új kapcsolatokat építsenek ki, közösségek részévé váljanak és tartalmas elfoglaltságokat találjanak. Ezek a kezdeményezések, pályázatok és tervek mind azt a célt szolgálják, hogy számos lehetőséget teremtsünk az aktív nyugdíjasélet és közösségi tevékenységek számára – nyilatkozta a képviselő.

Gál Hajnalka



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!