Hirdetés

A nehézségek kiküszöbölése

HN-információ
Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége folytatja az Itthon is van jövő elnevezésű eseménysorozatot, a jelenlegi helyzetre való tekintettel az online térbe helyezték át. Az esemény célja segítséget nyújtani a nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak, illetve támpontot adni a hazaérkező fiataloknak.

Itthon is van jövő – Start Up pályázási lehetőségek fóruma                                                      Fotó: Cilip Árpád

Itthon is van jövő – újratervezés 10 lépésben elnevezésű online fórummal folytatja eseménysorozatát Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége. A fórum megszervezésével az ügynökség munkatársai segítséget akarnak nyújtani azon vállalkozásoknak, amelyek tevékenységére negatív hatással volt a járvány. − Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége felelősséget vállal a hazaérkezett és reményeink szerint nagyobb számban itthon maradni vágyó fiatalokért. Meggyőződésünk, hogy többen szeretnének kis- és családi vállalkozásokat alapítani. Az ehhez szükséges tudnivalók, illetve a kialakult helyzettel kapcsolatos lényeges változások pedig az általunk szervezett fórumon fognak elhangzani – mondta el lapunknak Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója. Az esemény első felvonásának a Csíki Majális Másként online eseménysorozat ad otthont. Szombaton 13.30-tól Fancsali Kálmán, az Eurotop Consulting Kft. szaktanácsadója tart előadást a sikeres pályázatok folyamatáról, illetve a Start Up pályázattal kapcsolatos tapasztalatairól. Ezután Sándor Magdolna, az E-Docons Office Kft. Tanácsadó és Ügyintéző Iroda tulajdonosa ad betekintést abba, hogy a mostani időszakban különböző intézményeknél hogyan működik az ügyintézés. Vasárnap, 13.30-tól Pănescu Tiberiu, a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség igazgatója fog beszélni a jelenlegi időszakban bejelentett munkanélküliek arányáról, valamint, hogy miként lehet megküzdeni a járvány adta nehézségekkel. Ezt követően az érdeklődők betekintést nyerhetnek vállalkozók életébe, hogy hogyan érintette őket a kialakult helyzet, illetve milyen megoldási lehetőségeket alkalmaztak. A videók a Csíki Majális Másként programjai keretében tekinthetők meg, az előadások során felmerült kérdéseket hétfő délután 5 óráig várja az ügynökség az office@investinhargita.ro e-mail-címre. A válaszokkal fognak jelentkezni az említett szakemberek, szintén előadás formájában jövő héten csütörtökön és pénteken az ügynökség Face­book-oldalán.

HN-információ

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!