Hirdetés

A nagy testvér majd jobban figyel, hőszigetelni is fognak

Két hőszigetelési és egy új térfigyelő kamerarendszert telepítő beruházás finanszírozásáról szóló szerződést írt alá kedden Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere Bukarestben, a fejlesztési minisztériummal – közölte lapunkkal a megyeszékhely önkormányzata. A beruházások értéke összesen 47 millió lej.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
A nagy testvér majd jobban figyel, hőszigetelni is fognak
Százkilencvenhárom új térfigyelő kamerát fognak felszerelni Fotó: Hodgyai István

A részletekről Korodi Attila a közösségi oldalán közzétett élő videóközvetítésben számolt be. Elmondta: az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) forrásaiból finanszírozzák mindhárom beruházást. Mint részletezte, összesen 193 új térfigyelő kamerát fognak felszerelni Csíkszeredában, ezzel többszörösére bővítik a megyeszékhelyen – a már meglévő 54 térfigyelő kamerával működő – megfigyelőrendszert. Az új beruházáshoz hozzátartozik még a kamerarendszert kiszolgáló informatikai infrastruktúra telepítése is. Az elöljáró bejelentkezésében ugyanakkor tételesen felsorolta, hogy pontosan mely tömbházakat fogják szigetelni.

Korodi ugyanakkor arról is szót ejtett, hogy hamarosan tíz elektromos buszt helyez üzembe a városvezetés, illetve jövő héten iskolai felszerelésre nyújt be pályázatot az önkormányzat. Ezenkívül szakiskolai kampusz létrehozására is pályázni fognak. A városháza tájékoztatása szerint a megyeszékhely eddig összesen 145 millió lej értékben nyert támogatást a PNRR pályázati kiírásain.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!