Hirdetés

A hónap végéig pályázhatnak

Hargita Megye Tanácsa 2023-ban is folytatja egyházi pályázati programjait. Az elmúlt tizenkét évben közel 68 millió lejt biztosított az intézmény a történelmi egyházak fejlesztésére, illetve az egyházi tevékenységek támogatására.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
A hónap végéig pályázhatnak
Nagysolymosi templom Fotó: HMT

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a napokban egyeztetett Keresztúr-térség unitárius elöljáróival a pályázati lehetőségekről, erről a megyeelnök közösségi oldalán található február 7-i videóból is értesülhetnek.
– Idén is nagy hangsúlyt helyezünk egyházaink támogatására, hiszen kézzelfogható eredmények születnek, a felhasznált források a helyi közösségek érdekeit szolgálják. Kötelességünk megőrizni a felmenőink által ránk hagyott örökséget, annak érdekében, hogy a közösségi élet fenntartását szolgálják településeink életében – fejtette ki a pályázatok kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
Az egyháztámogatási program keretében Hargita Megye Tanácsa a következő tevékenységeket támogatja: templomok és más egyházi épületek építése és javítása; fenntartási és működési költségek finanszírozása azon egyházközségek számára, amelyeknek nincs jövedelmük, vagy az nem elegendő; egyházak tulajdonában levő vagyontárgyak állagmegóvása és karbantartása; egyházak által végzett szociális és egészségügyi tevékenységek; vallási-kulturális múzeumok kialakítása és javítása; az egyházakhoz tartozó szociális és egészségügyi tevékenységekre használt ingatlanok építése, kialakítása és javítása; egyházkerületek vagy vallási központok székhelyének építése és javítása; egyházak tulajdonában levő teológiai iskolák székhelyének építése és javítása.
A pályázat leadási határideje, elektronikus formában: február 27., 12 óra. Mindkét pályázati kiírás elérhető Hargita Megye Tanácsa weboldalán.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!