A Hargita megyei végzősök 63,74 százaléka ment át az idei érettségin

Közzétették az idei érettségi eredményeket, a Hargita megyei végzősök 63,74 százaléka ment át. Országos szinten a megyében a második legrosszabbak az érettségi eredmények.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
A Hargita megyei végzősök 63,74 százaléka ment át az idei érettségin
Fotó: Hodgyai István

Hargita megyében összesen 43 iskolából iratkoztak diákok az érettségi vizsgákra, 1832-en. Közülük 1803-an jelentek meg.

Az óvások előtti átmenési arány 63,74 százalék, ami azt jelenti, hogy 1153 diák vette sikeresen az idei vizsgasorozatot.

Idén 6–6,99 közötti átlagot 232-en szereztek, 7–7,99 közöttit 426-an, 8–8,99 közöttit 396-an, 9–9,99 közöttit pedig 99-en. Színtízes átlag nem született. 

Három iskolában senkinek sem sikerült elérni az elégséges hatos átlagot: a székelykeresztúri Zeyk Domokos Technológiai Líceumban, a borszéki Zimmethausen Iskolaközpontban, illetve a csíkdánfalvi Petőfi Sándor Szakközépiskolában.

A legjobban a székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógia Líceum végzősei szerepeltek a megyéből, ott az átmenési arány 98,18 százalék.

Országos szinten az óvások előtti eredmények alapján az idei érettségi első vizsgaidőszakában a végzősök 72,8 százalékának sikerült elérnie a hatos átlagot. Hargita megyében ugyanakkor országos szinten a második legrosszabbak az eredmények, a legutolsó a sorban Iflov megye, ahol az átmenési arány 54,9 százalék.

www.edu.ro

Az óvások benyújtására hétfőn 12–18 óra között van lehetőség, elektronikus formában is. Az óvások elbírálása utáni végleges eredményeket július 7-én teszik közzé. A sikeres érettségi vizsga feltétele a hatos átlag, illetve a legalább 5-ös jegy megszerzése minden vizsgatárgyból. Az eredményeket hétfőn 12 óra előtt hozták nyilvánosságra a vizsgaközpontokban és a http://www.bacalaureat.edu.ro/ oldalon. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!