Offroad-fesztivál Sóvidéken

Július második szombatján ismét felbőgnek a terepjárók, kvadok és krossz­mo­torok, és indulhat a sárdagonya is a Parajd és Fel­ső­só­falva közötti terepen, ahol harmadszor rendezik meg a Sóvidéki Off­road Fesztivált.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Offroad-fesztivál Sóvidéken
Idén sem marad el a sárdagonya Fotó: Sóvidéki Offroaders

Terepjárók, quadok és krosszmotorok bur­ro­gásától lesz hangos a Sóvidék július második hétvégéjén, amikor harmadik alkalommal rendezik meg a Sóvidéki Offroad Fesztivált.
A Sóvidéki OffRoaders Egyesület tagjai már tizenvalahány éve motoroznak, quadoznak, dzsipeznek, a közös találkozók megbeszélése végett létrehoztak egy Offroaders nevű csoportot, innen már csak egy lépés volt, hogy jogi keretek közé helyezzék a társaságot, és megszervezzék az első, mindenki számára nyitott versenyüket. A szervezet 2021-ben hívta életre a rendezvényt a Parajd és Felsősófalva közötti terepen, az első versenyre néhány száz érdeklődőt vártak, végül a résztvevők száma a nézőkkel együtt az ezret is meghaladta, így a szervezők tavalyra kétnaposra bővítették a terepversenyt. A második Offroad Fesztivál iránt mutatott érdeklődés ismét felülmúlta a szervezők előzetes várakozását, mind a versenyzők, mint a látogatók szempontjából, a két nap alatt közel ötezer érdeklődő látogatott ki a tavalyi eseményre.

– Nem állunk meg, folytatjuk. Eddigi rendezvényeink tanulságosak voltak számunkra, igyekszünk idén tapasztalataink alapján egy sokkal jobb rendezvényt összehozni

– közölte Gergely Zsolt, a Sóvidék Offroaders Egyesület részéről.
Idén július 8-9-én, szombaton és vasárnap állnak rajthoz a gépek, szombaton a kvad- és az enduro-krossz versenyeket rendezik (utóbbit három kategóriában), vasárnap az offroad-versenyek mellett lesz traktorhúzó és rotakapa-verseny is, dagonyaélménnyel megtoldva.
A versenynapok mindkét napon regisztrációval kezdődnek, megbeszéléssel folytatódnak. A versenyzők számára kötelező a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a védőfelszerelés.
Ugyanakkor a szervezők igyekeznek megtartani a rendezvény fesztiváljellegét is, gondoskodva a szórakozásról is. Az első napon a Terra Siculorum és DJ Kazi, a másodikon a Pittyes2es és Gyufa fokozza a hangulatot.
Bővebb információval, a teljes programmal a Só­vi­dé­ki OffRoaders Egyesület Facebook-oldalán szolgálnak.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!