Hirdetés

Udvarhely volt a torna sötét lova

Két hete a Székelyudvarhelyi Szejke SK U12-es lánycsapata bronzéremmel zárta az ifi 4-es országos bajnoki tornát. A lányok edzőjét, Palatka Barnát faggattuk.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Udvarhely volt a torna sötét lova
A játék volt a fontos, az érem „csak” bónusz Fotó: Fb

A Szejke SK nem mindennapi bravúrjáról Palatka Barna edző úgy tudja, hogy a székelyudvarhelyi női kézilabdában ehhez hasonló teljesítmény (bármilyen korosztályban) legutóbb a 90-es évek végén volt, amikor ő született.
Remélem, lesz annyira hosszú és sikeres edzői pályafutásom, hogy ne kelljen ugyanennyit várni a következő sikerre, akár fiú-, akár lányvonalon – mondja Palatka, aki az U12-es lányok mellett a Székelyudvarhelyi VSK fiókcsapatát és a Székelyudvarhelyi ISK U-19-es fiúcsapatát is edzi.
Palatka 2020-ban kezdte az edzősködést, Marosvásárhelyen végezte el a testnevelési egyetemet, ugyanott mesterizett, tavaly Magyarországon a C licencet is megszerezte. 12 éves volt, amikor ezt a pályát megálmodta magának.
Számítógépen játszottam focimenedzseres játékokat, akkor döntöttem el, hogy én bizony edző leszek. Azért is kezdtem el kézilabdázni, mert tudtam, hogy ez a folyamat kell ahhoz, hogy edző lehessek – magyarázza Palatka.
A fiatal edző öt éve érkezett Segesvárról azzal a céllal, hogy a helyi klub színeiben játszhasson, időközben elvégezze a testnevelési egyetemet, aztán amint lehet, játékos-edzőként folytassa. Segesváron ifiként mindig országos éremre vágyott, és ami nyolc év alatt játékosként nem sikerült, az három év alatt edzőként összejött.
Nem mondott le a játékos-státusáról sem, az elmúlt hétvégi sportkonferencián Bakó Botond bemutató edzésén ő is beállt az ISK-s fiúk mellé, akiket hétköznap edzeni szokott.
Az elmúlt idényben is, amikor a VSK-nál valaki lesérült a balkezesek közül, Sipos Lóránt tanár úr azonnal szólt, és ő szívesen beállt.
Az U12-esekkel elért bajnoki bronzérem sikerét abban is látja, hogy csapata volt a torna sötét lova, az ellenfelek nem számoltak azzal, hogy éremközelbe kerülhetnek. Ráadásul a szejkés lányok azért mentek a tornára, hogy élvezzék a játékot.

– Volt egy hetünk, ami csak a kézilabdáról szólt. Azt akartam, hogy a lányok éljék meg és élvezzék ki, eredménytől függetlenül. Az érem csak hab volt a tortán

– összegzett Palatka Barna.
A Székelyudvarhelyi Szej­ke SK-t a Magyar Kézilabda-szövetség által működtetett Együtt Növünk Fel! alapítvány támogatja.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!