Hirdetés

Gálá(n)san búcsúztak

Vasárnap este szervezte meg idei évadzáró gálaműsorát a Csíki Játékszín. Az eseményen a társulat által összeállított zenés est keretében átadták a Hunyadi László-díjat, a legjobb színészi teljesítményért, a legjobban helytálló háttérdolgozó pedig Kulissza-gyűrűt kapott.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Gálá(n)san búcsúztak
A Hunyadi László-díjat Kányádi Szilárd kapta Fotó: Kelemen Kinga

Évadzáró gálaműsorral búcsúztatta a színházi évadot Csíkszeredában vasárnap este a Csíki Játékszín társulata és közönsége. Az eseményen a színészek által összeállított zenés est keretében a társulat belső díjait is átadták. Az évadban legjobb teljesítményt nyújtó színész Hunyadi László-díjat kapott, ezt idén Kányádi Szilárdnak ítélte oda a társulat munkaközössége, a legjobban helytálló háttérdolgozónak járó Kulissza-gyűrűt pedig Kész Orsolya irodalmi titkár kapta.
A színvonalas rendezvényen az elmúlt időszak előadásaiból, a Csárdáskirálynő és a Hegedűs a háztetőn című produkciókból hallhattunk dalbetéteket, a gálaműsoron Ráduj Gábor játszott zongorán.
A Csíki Játékszín igazgatója, Veress Albert beszédében összefoglalta és értékelte a 2022-2023-as évadot. Mérleget is vont, melyből az derült ki, hogy összesen 273 előadást játszottak, ebből 173 saját, 95 pedig a meghívott társulatok darabjai voltak. Kiemelte: ez a 273 előadás azt jelenti, hogy havonta átlagosan 27 alkalommal léptek fel. Saját színházi előadásaikból 146-ot játszottak itthon, harminckettőt pedig különböző településeken történt kiszállásokon, az összes nézőszám pedig 38 556 volt.

– A Csíki Játékszín jövő évadban ünnepli fennállásának huszonötödik évfordulóját, mostanra már jól kialakult bérletrendszerrel és erős közönségbázissal rendelkezik, viszonylag homogén nézőréteggel büszkélkedhetünk, ami nemcsak számunkra, hanem a városlakók számára elégedettségre adhat okot. Kötelességünknek és küldetésünknek érezzük azt, hogy a lehető legtöbb emberhez eljussunk, minél változatosabb „közönségeket”, rétegeket, korosztályokat tudjunk megszólítani előadásainkkal

– hangsúlyozta Veress Albert.
A 2022-2023-as évadban tíz új előadás premierjét láthatta a közönség, ezek között voltak felnőtt- és gyermekelőadások is, illetve három osztálytermi és egy kocsmaszínházi darabbal is bővítette repertoárját a Csíki Játékszín. Szintén tíz azon fesztiválok száma is, melyeken különböző előadásokkal részt vett a társulat az idei színházi évadban.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!