Hirdetés

Épülhet a sűrített gázzal működő autóbuszok csíkszeredai telephelye

Aláírták kedden a sűrített gázzal működő autóbuszok csíkszeredai telephelyének kivitelezési szerződését a megyeszékhely önkormányzata és a Tectum Company Rt. illetékesei.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
Épülhet a sűrített gázzal működő autóbuszok csíkszeredai telephelye
Fotó: László F. Csaba

A város szempontjából stratégiainak számító beruházás egy fontos momentumának eseményére a sajtó jelenlétében került sor az Akác utcában, az Eco-Csík hátsó udvarán, ahol egy sűrített gázzal működő autóbuszt is bemutattak.

A jármű a jelenkor követelményeinek megfelelően van felszerelve, ugyanakkor a mozgássérültek számára a felszállást-leszállást megkönnyítő rámpa is megtalálható a busz hátsó részén.

László F. Csaba

Korodi Attila polgármester elmondta: sikeresnek mondható, hogy egy helyi vállalkozás nyerte a projekt kivitelezését, mert Csíkszeredának ez egy stratégiai beruházása, ami az egész mobilitási projekt origója is. A projekt által a 23 megvásárolt gázüzemű autóbusz éjjeli parkolására szükséges depó, töltőállomás és szerelőműhely lesz megvalósítva. A kiviteli szerződés értéke 25 millió 346 ezer lej, és amint a töltőállomás az engedélyezést is megkapja, az autóbuszokat forgalomba helyezik.

László F. Csaba

Az autóbuszok körülbelül jövő nyárára állíthatók forgalomba

– ezt már Bors Béla alpolgármester mondta el érdeklődésünkre. A jelenlévőknek egyúttal kifejtette: az idő, a pontosság és a minőség miatt a városháza jobban szereti a helyi kivitelezőket. A város mobilitási projektjének „itt lesz a szíve” – jegyezte meg az elöljáró, utalva itt az építendő garázsokra, töltőállomásra, autómosóra, kiemelve, hogy a terület bár 50 százalékban aszfaltozva és 31 százalékban beépítve lesz, ügyeltek arra, hogy 17 százalék zöld felület is maradjon. 

László F. Csaba

A Tectum Company Rt. vezérigazgatója, Vigh Menyhárt, a megyeszékhely polgáraként szívügyének nevezte a helyi beruházásokat, kiemelve, hogy fontos számukra a jó együttműködés az önkormányzattal.

László F. Csaba



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!