Díjátadóval zárta a versenyt a bögözi könyvtár

A bögözi polgármesteri hivatal dísztermében adták át az idei Képpoézis kreatív alkotói pályázat díjait. A zsűri négy kategóriában értékelte a beküldött pályamunkákat. 

Miklós Dalma
Becsült olvasási idő: 4 perc
Díjátadóval zárta a versenyt a bögözi könyvtár
Fotó: Miklós Dalma

Június 26-án tartották a harmadik Képpoézis címmel meghirdetett alkotói pályázat díjkiosztóját Bögözben. Az ünnepségen szép számban részt vettek az alkotók, a családtagok és barátok, valamint a szervezők tagjai is. 

Idén negyvenhat környékbeli általános és középiskolás tanuló, illetve felnőtt vett részt a Bögöz Községi Könyvtár pályázatán. Ebben az évben a zsűri tagjai Hegyi Melinda, Borboly Ibolya-Mária és Bobric Erzsébet voltak. A díjátadón az elbíráló bizottságot Hegyi Melinda képviselte, aki ünnepi beszédében megdicsérte a pályázaton indult résztvevőket. A pályázók kreatív kifejezőképessége az emberi képzelet határtalan lehetőségeit szemléltetik, hangzott el a rendezvényen.

A legfiatalabb gyerekek korosztályában Gál András-Barna végzett első helyen, Gál Anna a második és Gál Hanna, Markó Gergő Mátyás, illetve Berkeczi Viola holtversenyben a harmadik díjat nyerte el. Az általános iskolások korosztályában Kiss Jázmin első, Pál Johanna második, László Jázmin Krisztina és Farkas Bence harmadik díjat kapott. A középiskolások mezőnyében Pál Brigitta, Dobai Barbara, Mihályi Timea és Pál György-Alpár végzett dobogós helyen, ifjúság kategóriában pedig Keintzel Fanni szerezte meg az első és László Zsófia a második helyet a zsűri döntse alapján. A felnőttek között Gál Zsóka végzett az élen, Pál György lett a második, Farkas Enikő pedig a harmadik legjobb eredményt érte el pályamunkájával.

Miklós Dalma

Pál Apollónia könyvtáros elmondta: egyedülálló és kreatív versenyt szeretett volna létrehozni, ezért vette át a Pro Terra Alapítvány azonos címmel meghirdetett képzőművészeti-irodalmi pályázatát, melyet első alkalommal a Kájoni János Megyei Könyvtárban bonyolítottak le.

 A Képpoézis célja rámutatni az irodalom és a képzőművészet összhangjára. A két művészeti ágat ötvözve, hihetetlen végeredmény jön létre, ami sokkal többet tud adni, mint amit a kettő külön adhatna a szemlélőnek, mondta a pályázat kezdeményezője.

– A szöveg és a kép összhatása súlyosabb mondanivalót fogalmazott meg. Már a legkisebb gyerekeknél is megfigyelhető, hogy bár nem tudnak profin rajzolni, és az irodalom területén sem jártasak, mégis rendkívül érdekes üzenetekre hívták fel a figyelmet a pályamunkájuk által – tette hozzá. 

A korábbi évek munkái a világ aktuális eseményeire reflektáltak, de idén leginkább az alkotók személyes üzenetei olvashatók ki a beküldött alkotásokból, tudtuk meg a könyvtárostól. A jelentkezők a pályamunkák elkészítése során számos érdekességet tudhattak meg az irodalomról és a képzőművészetekről, a munkájukhoz a könyvtár állományát és az internetet is segítségül hívhatták. 
A negyvenhat pályázó rajzolt, festett alkotásai innentől még szebbé és színesebbé teszik a bögözi könyvtárat, hiszen ezek elsősorban az intézményben kerülnek kiállításra. Jövőre azonban terveznek egy nagyobb volumenű tárlatot is rendezni az elkészült alkotásokból, tette hozzá a könyvtáros. A művek megtekinthetők a Bögöz Községi Könyvtár Facebook-oldalán is.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!