Lesz park a kutyáknak is

Elkezdik a székelyudvarhelyi minifocipálya és a sétatéri játszótér teljes felújítását július elején – tájékoztatott a helyi polgármesteri hivatal. A beruházás során bővülni fog a játszótér, kutyapark létesül és térfigyelő kamerarendszert is ki fognak építeni.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 3 perc
Lesz park a kutyáknak is
Két részre osztották, a kivitelezés július elején kezdődik Fotó: Hodgyai István

Várhatóan július elején fogja kiadni a parancsot a minifocipálya és a sétatéri játszótér korszerűsítésének elkezdésére a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal. A helyi városháza még 2020-ban nyert pályázatot az említett helyszínek bővítésére és a Tompa László Általános Iskola felújítására, a megcélzott beruházások kivitelezését két részre osztották, így külön indul az iskola és a sportpálya korszerűsítése. Zörgő Noémi városházi szóvivő lapunk megkeresésére azt nyilatkozta, hogy a következő hónap elején kezdődő beruházás mindkét helyszín esetében markáns változásokat fog eredményezni.
– A minifocipályán egyrészt multisport-lehetőségek lesznek, vagyis egyszerre, akár párhuzamosan többféle sportot lehet majd itt űzni (minifoci, kosár, tenisz, fallabda, falmászás), másrészt pedig szélesebb spektrumúvá válik a más rendezvények számára rendelkezésre álló infrastruktúra a pályázatból megvásárolható, különbözőképpen variálható térbútoroknak köszönhetően – ismertette. A szóvivőt arról is megkérdeztük, hogy szükség van-e még bármiféle dokumentációra vagy engedélyre a munkálatok elkezdéséhez. – Minden szükséges engedély, jóváhagyás megvan, pusztán a kezdési parancsot kell kiadja a projektért felelős mérnök kollégánk. Lejelentették a munkálatot a Megyei Építkezési Felügyelőséghez is (ISC). Július 3-tól kezdhet a kivitelező – válaszolta Zörgő. Mint kiderült, néhány, a munkálatokat megelőző műveletre is szükség volt – kerítés és a betonlépcső elbontása – a hatékonyabb munkakezdés érdekében.
– A pályáztató kérte, hogy a felület legyen teljesen teljesen felszabadítva, hogy egyből lehessen kezdeni a munkálatokat – fűzte hozzá. A városháza közleményében ugyanakkor azt is kifejti, hogy a pályázatból térfigyelő kamerarendszert építenek ki a sétatéren, korszerűsítik a közvilágítást és egy kutyaparkot is létre fognak hozni.
A szóvivő a kivitelezés második, a Tompa László Általános Iskolát érintő részéről is beszámolt. – Az iskolát érintő beruházásnál kész van a műszaki terv. Ezt beterjeszti a fejlesztési és beruházási igazgatóság a júniusi soros havi tanácsülésre. Amennyiben megkapja a szükséges támogató szavazatokat, akkor következhet a munkálatok közbeszerzése – részletezte Zör­gő. A beruházás során az iskola teljes energetikai hálózatát felújítják, kicserélik az elektromos vezetékeket és a nyílászárókat, építenek egy új épületszárnyat, valamint a teljes létesítményt kőzetgyapotos szigeteléssel látják el. A beruházás összértéke több mint 7 millió lej, ebből a város önrésze 3 millió lej. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzést a helyi Termolang Kft. nyerte meg.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!