Hirdetés

Egy-egy pont a Balkánról

A magyar és a román labdarúgó-válogatott is gól nél­küli döntetlent ért el az Eu­rópa-bajnoki selejtezők harmadik fordulójában. Mind­két gárdának a Balká­non volt jelenése.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Egy-egy pont a Balkánról
Küzdelem volt, futball kevésbé Fotó: nso.hu

Az Európa-bajnoki selejtezők harmadik fordulójában, Montenegróban lépett pályára a magyar nemzeti 11. Marco Rossi tanítványai győzelemmel kezdték a kvalifikációs sorozatot, és hasonló folytatásban reménykedtek a magyar hívek.
A szombaton mutatott játék azonban messze elmaradt a várakozásoktól. A piros-fehér-zöld csapat hiába birtokolta jóval többet a labdát ellenfelénél, valódi gólhelyzetet nem sikerült kialakítania. Jellemző, hogy a magyarok első, kaput eltaláló lövésére a 63. percig kellett várni, Szoboszlai Dominik azonban nem tudott élni a lehetőséggel. A betömörülő montenegrói védekezésre nem volt ellenszere Marco Rossi fiainak, hiányzott az igazi szervezettség, a dinamika játékukból. A magyar válogatott tehát továbbra sem tudta legyőzni Montenegrót.
A magyar csapat a G jelű csoport második helyét foglalja el négy ponttal, holnap Litvánia csapatát fogadja Budapesten, a Puskás Arénában.
Döntetlen Koszovóban

Andorra és Fehéroroszország elleni győzelmekkel indította selejtező sorozatát a román csapat az I csoportban. A trikolórok a harmadik fordulóban Koszovóba látogattak. A pristinai stadion gyepére zúduló eső miatt szinte játékra alkalmatlan pálya fogadta a feleket, akik nem is nagyon próbáltak meg futballozni. 
A kaput eltaláló kísérleteket tekintve Románia még a magyarokat is alulmúlta, és mindössze a 76. percben próbálkozott először. Mindeközben a házigazda sem szántotta fel a pályát, így igazságosnak mondható döntetlen született.
Ha a pályán nem is, a lelátón akadtak izgalmak. Ez nagyban köszönhető a román válogatottat elkísérő „szurkolóknak”. Az Uniți sub Tricolor transzparens mögött helyet foglaló kemény mag késve érkezett és idő előtt távozott a stadionból. A rendvédelmi szervek ugyanis nem nézték jó szemmel, hogy a vendégek Koszovó Szerbiához való tartozását hangoztatták, és kivezették a második félidőre befutó román szurkolókat. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) alighanem súlyos büntetésre számíthat a politikai jellegű üzengetés miatt.
A román csapat ma az I csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető Svájc otthonába látogat.
Eb-selejtezők
G csoport: Montenegró – Magyarország 0-0. Az állás: 1. Szerbia 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Montenegró 4, 4. Bulgária 1, 5. Litvánia 1.
I csoport: Koszovó – Románia 0-0. Az állás: 1. Svájc 9 pont, 2. Románia 7, 3. Izrael 4, 4. Koszovó 3, 5. Andorra 1, 6. Fehéroroszország 0.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!