Bronzérmes az FC Csíkszentsimon

Véget ért a megyei labdarúgó-bajnokság, elkezdődtek a helyosztók az Udvarhely körzetiben, míg a Csík körzeti pontvadászatban a rájátszás utolsó előtti fordulójában léptek pályára a csapatok. A megyei pontvadászatot a VSK Gyergyószentmiklós korábban már megnyerte a Székelyudvarhelyi Roseal előtt, a kisdöntőben viszont óriásit hajrázott az FC Csíkszentsimon, és végül a harmadik helyen zárt.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 4 perc
Bronzérmes az FC Csíkszentsimon
Hat gólnak és a bronzéremnek is örültek a szentsimoniak Fotó: Vlaicu Lajos

Pont került a 2022/2023-as megyei labdarúgó bajnokságra, miután vasárnap az utolsó mérkőzést is lejátszották. A bajnoki döntőt – mint arról már beszámoltunk – a VSK Gyergyó­szent­miklós nyerte a Székelyudvarhelyi Roseal ellen, a győztes pedig a hétvégén Szeben megye bajnokával, a Medgyes 2022 SE-vel játszik a harmadosztályba jutásért.
A megyei pontvadászat kis­dön­tőjének első meccsét Ba­lán­bányán játszották, ám a Bá­nyász és az FC Csík­szent­si­mon akkor nem jutott dűlőre: 2-2-es döntetlennel zártak a felek. Így a vasárnapi, immár csíkszentsimoni meccsnek nagy volt a tétje, hiszen a győztes csapat tagjainak a nyakába kerül a bronzérem. Az első félidőben a Bányász uralta a játékot, a 2. percben vezetést is szereztek a vendégek, ezt sikerült megduplázniuk a 26. percben, de hátrányukat egyre faragták a házigazdák, viszont pihenőre mégis a Bányász ment 3-1-es vezetéssel. A második félidő elején a vendégek focisának, Kedves Richárdnak a kiállítása fordulópontot jelentett a meccsen, a simoniak első gólját szerző Sándor Raul duplázott, majd négy perccel később az egyenlítés is összejött a hazaiaknak. Az 54. percben, második sárga lapját követően Sion Daniel is idő előtt hagyta el a pályát, így a Bányász sorsa megpecsételődni látszott, ezt büntették is a csíkszentsimoniak, hiszen kilenc perc alatt háromszor zörrent meg a balánbányaiak hálója, igaz, az utolsó gólt vendégjátékos szerezte, de nem a jó kapuba. A 6-3-as csík­szent­si­moni siker egyben azt is jelentette, hogy a győztes a harmadik, míg a Bányász a negyedik helyen zárta a megyei bajnokságot.
Az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság helyosztóin csak a vendégcsapatoknak sikerült az ellenfél hálójába találni, így a döntő visszavágóját Farkaslaka, míg a kisdöntő második meccsét Lövéte kezdheti előnyösebb helyzetben.
A Csík körzeti bajnokság rájátszásának utolsó előtti fordulójában egy mérkőzés elmaradt, az alsóházban ugyanis Csíkszentmihály előre bejelentette, nem utazik el Lázárfalvára, így utóbbi csapat játék nélkül jutott három ponthoz.
Eredmények

4. Liga, kisdöntő, 2. mérkőzés: FC Csík­szent­si­mon – Ba­lán­bányai Bányász 6-3 (1-3). Gólszerzők: Sándor Raul (34., 47., 63.), Tompos Szilárd (51.), Olteán János (59.), Biró Attila (60. – öngól), illetve Mitocaru Ciprian (2.), Bercea Remus Sergiu (26.), Vitelariu Daniel (36.). Az első találkozón: 2-2.
Udvarhely körzeti, döntő, 1. mérkőzés: Szentábrahám – Far­kas­laka 0-1 (0-0). Gól­szer­ző: Miklós Levente (66.). A visszavágót vasárnap 17 órától játsszák.
Udvarhely körzeti, kisdöntő, 1. mérkőzés: Farcád – Lö­vé­te 0-2 (0-0). Gólszerzők: Bu­suioc Sorin (72.), Forgács Raj­mond (92.). A visszavágót va­sárnap 17 órától játsszák.
Csík körzeti, rájátszás, 4. forduló. Felsőház: Csík­szent­györ­gy – Csík­szentkirály 0-0, Ká­szon­altíz – Csík­szentdomokos 3-6. Az állás: 1. Szentdomokos 53 p., 2. Gyimesbükk 47 p., 3. Csík­szentgyörgy 40 p., 4. Ká­szonaltíz 40 p., 5. Szent­kiárly 33 p. Alsóház: Kozmás – Szépvíz 1-4. Lázárfalva – Csík­szent­mi­hály 3-0 (játék nélkül). Az állás: 1. Szépvíz 32 p., 2. Szentimre 23 p., 3. Kozmás 14 p., 4. Lázárfalva 12 p., 5. Szentmihály 10 p.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!