Szőcs arany-, Sinka bronzérmes

Két csíkszeredai veterán cselgáncsozó – Szőcs László és Sinka Szabolcs – erősítette a magyar válogatott delegációt a szlovéniai Podčetrtekben tartott Európa-bajnokságon. Mindketten éremmel tértek haza. A szintén Csíkszeredában élő Serghei Lasko a román válogatott tagjaként a hetedik lett.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 4 perc
Szőcs arany-, Sinka bronzérmes
Fotó: Koka's SK

Érmes reményekkel utazott el a magyar delegációval Sinka Sza­bolcs és Szőcs László a szlovéniai Podčetrtekbe, ahol a veterán cselgáncs Európa-bajnokságot rendezték a hétvégén.
A harminc év felettiek kontinensviadalán ezúttal is az első három versenynapon került sor az egyéni versenyszámokra (csütörtökön az M5–M9-es korcsoportok, pénteken az M3–M4-es korcsoportok, szombaton a férfi M1-M2-es, illetve a női korcsoportok), tegnap pedig a csapatverseny következett.
A koronavírus-járvány miatt 2020-ban és 2021-ben sem rendeztek Európa-bajnokságot a veterán korosztályok számára és a járvány hatása a tavalyi görögországi kontinensviadalon is megmutatkozott: harmincegy ország mindössze kétszáznegyven dzsúdósa adta le nevezését. Ezúttal viszont harminchét ország 658 cselgáncsozója küzdött  Podčetrtekben.
A csíki sportolók közül elsőként Szőcs László lépett tatamira az M6-os korcsoportban a +100 kg-osok között. Szőcs az Európa-bajnoki aranyig meg sem állt, ehhez három küzdelemre volt szüksége, és mindhármat iponnal nyerte. Elsőként a német Bars Guidot, majd az azeri Gabil Gaszimovot és végül a döntőben a moldáv Marinescu Viorelt győzte le.

Koka's SK
Sinka, Szőcs és Lasko képviselte Csíkszeredát


A sort Sinka Szabolcs folytatta, aki az M3-as korcsoportban a 66 kilogrammosok között küzdött. A 2018-as Európa-bajnoki aranyérmes négy év után döntött úgy, hogy elindul a kontinensviadalon. A korábbi aranyat ezúttal bronzéremre váltotta. „Négy év után újra versenybe szálltam az Európa-bajnokságon, mert már nagyon hiányzott ez az adrenalin. Csalódott vagyok a teljesítményem miatt, de sajnos ezúttal mintegy harminc százalékot tudtam nyújtani a hiányos felkészülésem miatt. Akiknek csalódást okoztam, azoknak ígérem, hogy a világbajnokságra jobban felkészülök és újra a régi formámat fogom hozni” – fogalmazott Sinka Szabolcs az eseményt követően.
A harmadik csíkszeredai versenyző, Lasko Serghei az M5-ös korcsoportban a 73 kilogrammosok között a román válogatott tagjaként lépett tatamira és a hetedik helyen zárt.
A csíki veterán cselgáncsozók a román pontvadászat és a Balkán-bajnokság mellett indulnak a világbajnokságon is, amelynek október 31. és november 3. között Abu-Dzabi ad otthont.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!