Bronzérmesek az udvarhelyi lányok

A Székelyudvarhelyi Szej­ke SK U12-es lánycsapata bronz­éremmel zárta a tegnap véget ért ifi 4-es országos bajnoki tornát. A fiúk a tizenegyedik helyen, pozitív mérleggel végeztek.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Bronzérmesek az udvarhelyi lányok
Szót fogadtak edzőjüknek, élvezték a kézilabdát Fotó: Szejke SK

A múlt héten, szerdától vasárnapig rendezték meg az U12-es ifjúsági 4-es korosztály számára kiírt lány- és fiúkézilabda-bajnokság országos döntőit, a lányok tornájánál Suceava, a fiúknál Târgu Jiu városa volt a házigazda. A Székelyudvarhelyi Szejke SK mind a fiúknál, mind pedig a lányoknál kivívta a döntő tornán való részvételi jogot.
A fiúknál Orbán Szilárd tanítványai tavaly a negyedik helyen zártak, ezúttal nem sikerült kijutniuk a csoportból, így az alsóházban, a 9-16. helyért folytatták. Pénteken az udvarhelyi fiatalok előbb a Nagybányai SK-t (17-16), majd az Academia Ploiești csapatát győzték le (35-25), szombaton azonban a 9-12. helyről szóló küzdelemben 25-22 arányban alulmaradtak a Nagyszebeni ISK-val szemben. Végül a vasárnapi helyosztón ötgólos hátrányból fordítva 19-18-ra győztek a Nagybánya ellen. „Büszke vagyok rájuk, a tizenegyedik helyen végeztünk, hét találkozóból négyet megnyertünk, így pozitív mérleggel zártuk az egész szezont” – értékelt Orbán Szilárd.

Bronzérmes lányok

„Egy évet dolgoztunk, hogy eljussunk ide, ez a hét rólatok szól. Azt akarom, hogy mosolyogjatok és élvezzétek a kézilabdát, semmi más nem érdekel” – üzente tanítványainak Palatka Barna, a lánycsapat edzője. És a lányok így is tettek, csoportelsőként jutottak a felsőházba, bejutottak az elődöntőbe, ahol szombaton a későbbi bajnok CSM Ploiești tudta megállítani őket (26-18). A vasárnapi kisdöntőben a LPS Suceava volt az ellenfél, az udvarhelyi lányok szoros mérkőzésen a végsőkig küzdve 27-25-re győzedelmeskedtek, így bronzzal zárták a bajnokságot.
A Székelyudvarhelyi Szejke SK-t a Magyar Kézilabda-szövetség által működtetett Együtt Növünk Fel! alapítvány támogatja.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!