Hirdetés

Világbajnok harcművészt fogadnak

A Japán Karateszövetség (JKS) hatdanos mestere, Takuya Makita sensei tart edzéseket Székelyudvarhelyen. A Rákóczi centerben tartott szombati és vasárnapi nyitott edzéseken az érdeklődőket is szívesen látják.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Világbajnok harcművészt fogadnak
Fazakas a modern karate atyjának, Funakosi Gicsinnek a síremlékénél Fotó: Farkas István/Facebook

A székelykeresztúri Fu­doshin Karate és a Gyergyói Karate Klub szervezésében Székelyudvarhelyen tartanak karate-edzőtábort a hétvégén, melyen jelen lesz Takuya Makita sensei, a Japán Karateszövetség (JKS) hatdanos mestere.
A nyílt edzéseket a Rákóczi centerben tartják szombaton, június 10-én 10–11 és 17–18 óra között kezdőknek, illetve 11–12.30 és 18–19.30 között haladóknak. A vasárnapi edzés reggel 9 órakor kezdődik a kezdődnek, egy órával később pedig a haladókkal folytatják. Minden érdeklődőt szívesen látnak a lelátókon.
Fazakas István székely­keresztúri ötdanos karate­mester, testnevelő tanár elmondta, nem olyan egyszerű egy ilyen magas rangú japán nagymestert elhívni ide, megvan ennek a módja. Ebben segített neki gyergyói kollégája, dr. Kiss Károly karatemester, aki már régóta jó kapcsolatot ápol a japán JKS szakszövetséggel, így tudtak eddig is híres japán bajnokokat elhívni Székelyföldre.
Fazakas István elmondta, hogy tavasszal járt legutóbb a felkelő nap országában, és mindig lenyűgözi a japán társadalom szellemisége, hiszen a szervezettség, hatékonyság és rend tekintetében a távol-keleti ország világviszonylatban a legmagasabb szinten áll. Most onnan fogadnak vendéget.
– Takuya Makita sensei által elsősorban a hihetetlenül magas technikai színvonalat igyekszünk bemutatni, próbáljuk elhozni az igazi tudást, megmutatni karatésainknak, hogy hova lehet eljutni a harcművészetben, és ebben a japánok a legjobbak az egész világon – magyarázta Fazakas.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!