Rendezik a vízgondokat

Tusnádfürdőn az utóbbi másfél évben már nem volt többnapos vízhiány. Ez az elmúlt évek erőfeszítéseinek és beruházásainak egyaránt köszönhető. Ugyan még van munka bőven, és költségvetés-kiegészítésre is várnak a 40 millió lej összértékű projektnél, de napokig tartó vízhiánnyal már nem kell számolniuk a fürdőváros lakóinak és vendégeiknek.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Rendezik a vízgondokat
Vezetékjavítás. Kevesebb vízszünet Fotó: Goscom

Tusnádfürdő lakosságának kedélyét az utóbbi években szinte állandó jelleggel borzolta az újra és újra előforduló vízhiány. Ez többek között az elavult vízvezetékrendszer számlájára volt írható. Az utóbbi évek megfeszített munkájának köszönhetően a súlyos helyzetet sikerült megszüntetni. Butyka Zsolt, Tusnádfürdő polgármestere szerint a városba érkező vezeték kritikus szakaszait kicserélték, ámbár ez nem jelenti azt, hogy újabb meghibásodásokkal nem kell számolni.
– Ha mégis csőtörés lenne, kellőképpen fel vagyunk szerelve, és maximum nyolc órán belül ki tudjuk javítani a hibát – közölte Butyka Zsolt.
Mint mondta, a szomszédos Tusnád községben új helyzet állt elő: a megváltozott szabályok szerint többé nem lehet közvetlenül csatlakozni az ivóvízellátó rendszerre.
– Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy kell legyen víztározó és víztisztító berendezés, és ezt követően csatlakozhatnak a fogyasztók a hálózatra. Mivel erről senki nem tudott, annak ellenére, hogy 2022-ben szabályzatba foglalták, így nemrég szembesültünk azzal, hogy Tusnád község nem tud csatlakozni a hálózatra. A tartály és a tisztítóállomás beszerelése sok időbe telne a szomszéd településeknek, így projektmódosítást eszközöltünk, hogy mindhárom településnek tudjunk vizet szolgáltatni. Ez viszont pluszköltséggel jár, és utánajárást is követelt – mondta a polgármester.
Hozzátette: a múlt héten küldték el az utolsó szükséges dokumentumokat, és várják a központi hatóság jóváhagyását a költségvetés-kiegészítésre.
– A kiegészítés nagyjából 3,3 millió lej, még az előzetesen 40 millió lej értékű projektnél – részletezte a város elöljárója.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!