Öt arany Páskánból

Újabb sikeres hétvégén vannak túl a Márkos Béla Fight Academy sportolói, a csíkiak ezúttal a Iași megyei Páskánban küzdöttek. Öt aranyéremmel és egy kupával tértek haza.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Öt arany Páskánból
Érmes sportolók edzőikkel Fotó: MBFA

A Iași megyei Páskán adott otthont a moldvai térség legpatinánsabb kick-box versenyének és amatőr K1-gálájának, a Bajnokok Tornája nevet viselő viadalon öt sportolóval jelen volt a csíkszeredai Márkos Béla Fight Academy is. A csíkiak remekül szerepeltek, hiszen öt aranyéremmel és egy kupával térhettek haza. A piramisrendszerben zajló tornán az országból 25 klub, míg a Moldovai Köztársaságból három klub sportolói mérték össze erejüket.
A csíkiak közül Balla Tibor kick-boxban és K1-ben is remekelt, a 16-18 évesek korcsoportjában a +95 kilogrammos súlycsoportban mindkét sportnemben az első lett. Ugyancsak a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel kick-boxban Ferencz Noémi (16-18 évesek, -52 kg), David Florin (18 év fölöttiek, -71 kg), Rusnac Viorel (18 év fölöttiek, -65 kg) és Rusnac Izabella (18 év fölöttiek, -58 kg). A csapatot Márkos Béla és Fazakas Hajni készítette fel és kísérte el a versenyre. A MBFA sportolói legközelebb a hónap végén lépnek ringbe.

A K1
Egy Japánból származó küzdősport, melyet Isii Kazujosi hozott létre különböző harcművészeti ágak, mint a karate, kungfu, kick-box, taekwondo, muay thai ötvözéséből. A K1 nem egy újabb harcművészet, hanem egy összefoglaló szabályrendszer, amelyen belül komoly harcművészeti múltú sportemberek küzdhetnek meg egymással. Szabályos ökölvívóringben zajlanak a küzdelmek.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!