Intézményesített kapcsolat

Újabb test­vér­te­le­pü­léssel gaz­da­godott Far­kas­la­ka, miután együttműködési megállapodást kötött a ma­gyar­or­szá­gi Abony városával.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Intézményesített kapcsolat
Élő kapcsolat a lakosok és az önkormányzatok között. Fotó: Jakab Emil

Pető Zsolt, Abony elöljárója és Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere testvértelepülési együttműködési meg­álla­po­dást kötött a farkaslaki Kul­túr­csűr­ben tartott díszta­nács­ülés keretében, pénteken. Ezzel a szerződéssel közel tízéves kapcsolatot tettek hivatalossá. Kovács Lehel pol­gármester elmondta, a meg­állapodással Abony városa a község tizenkettedik, Far­kas­la­ká­nak pedig az ötödik testvértelepülése lett.
– Az abonyiak megkeresésére jött létre ez a kapcsolat, közel tíz éve már, hogy ide járnak, és mindig elmondták, hogy mennyire fontos lenne számukra ennek a szerződésnek a megkötése, ami most végre megtörtént – közölte az elöljáró. Kiemelte, a szerződés csak egy szükséges formaság, hiszen nagyon jó a települések közötti együttműködés, amit számos konkrét példa is bizonyít.
– Gyerekeink, a tánccsoport, a fúvósok, a sportolóink többször megfordultak már Abonyban, ahová mindig nagy szeretettel hívták őket. Ez is arra sarkallt, hogy ezt a kapcsolatot intézményesítenünk kell – fűzte hozzá. Kovács Lehel azt is elmondta, a község testvértelepülései­vel nagyon sok téren tudnak együttműködni és számos jó tapasztalatuk van. – Több olyan kapcsolatunk van, amely huszonöt éves múltra tekint vissza, és nemcsak az önkormányzatok, hanem a települések lakói között is élő kapcsolat létezik. Olyan barátságok születtek, amelyek életre szólnak. Ez a legfontosabb, és meggyőződésem: már ezért is megérte – fogalmazott a polgármester.
Az abonyi küldöttség szom­ba­ton barátságos lab­da­rú­gótornán vett részt a Bu­zán­szky Jenő Sportbázisnál, vasárnap pedig a helyiekkel közösen vettek részt az ünnepi szentmisés megemlékezésen a nemzeti összetartozás napja alkalmából. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!