Hirdetés

Május 31-ig van idejük a gazdáknak

Az új támogatási rendszer nehézségei közé sorolható, hogy a támogatásigénylések folyamata lassúbb a korábban megszokottnál. Sok gazdának nem sikerült a már megszabott határidőn belül benyújtania kérelmét, ezért az Országos Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) meghosszabbította a támogatási igénylések határidejét május 31-ig.

Cilip-Szilágyi Dalma-Orsolya
Becsült olvasási idő: 2 perc
Május 31-ig van idejük a gazdáknak
Fotó: Domján Levente

Közel járt a leadási határidő, és számos gazda még nem tudta előkészíteni dokumentációját a támogatási kérelmek benyújtásához. Az Országos Mezőgazdasági Inter­venciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) éppen ezért a már meg­szokott május 15-i határidőt meg­hosszabbította május 31-ig.
– A számos változtatás miatt nem tudtuk megfelelő ütemben fogadni a támogatásigényléseket, ezért is született meg az ötlet, hogy ezt az időszakot tanácsos lenne meghosszabbítani. A határ­­­­időt összesen két héttel hosz­szab­bítottuk meg, így az állat­tenyésztési támogatásokra is meg­­­­­­­­felelőképpen át tudjuk venni a kérelmeket a gazdáktól. Idén is nagy segítségükre vannak a polgármesteri hivatalok, illetve kü­lönböző szakemberek, hogy az igénylések a lehető leggyorsabban haladjanak. Bár a kérelmek be­nyújtása csúszik, Hargita megye így is a legjobban teljesítő megyékhez tartozik – mondta el lapunknak Haschi András, az APIA megyei vezetője.
Mint megtudtuk, összesen hu­­szon­­­­­­hatezer Hargita megyei gaz­­dától várnak igényléseket, mely­­­­­­ből körülbelül tizennyolcezer ér­­­­ke­zett be az ügynökséghez.
A késedelmi időszakot nem hos­szabbítják meg, tehát az május 31-től egészen június 9-ig tart majd.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!