Hirdetés

A kupáért játszik az FK U17

A Román Kupa döntőjében lép pályára csütörtök délután az FK Csíkszereda Elit ligás, U17-es együttese. A Mogoșoaián rendezett összecsapáson a Bukaresti Steaua fiataljaival néznek farkasszemet a piros-feketék.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
A kupáért játszik az FK U17
Nagy lehetőség előtt állnak a fiatalok Fotó: FK Csíkszereda

A Román Labdarúgó-szövetség mo­go­șo­aiai ed­ző­köz­pont­jában található stadionban lép pályára ma, 17 órától az FK Csíkszereda U17-es csapata a Bukaresti Steaua ellen, a Román Kupa döntőjében. A Benkó Tihamér vezetőedző által irányított gárda nagy menetelés után jutott el a fináléig. A csoportmeccseket három győzelemmel, egy-egy döntetlennel és vereséggel hozták a fiatalok, és ezzel a teljesítménnyel az első helyen jutottak tovább.
A negyeddöntőben a Kolozsvári CFR ellen, idegenben diadalmaskodtak a csíkiak, majd az elődöntőben, emlékezetes összecsapáson az Universitatea Craiovával szemben harcolták ki a döntőbe jutást. Ez utóbbi mérkőzést a csíkszeredai stadionban játszották, több száz néző előtt. A másik ágon a Bukaresti Steaua jutott a fináléba. A fővárosiak a bajnokságban is a döntőig meneteltek, a kupameccs után négy nappal, a Kolozsvári Universitatea ellen küzdenek majd meg a bajnoki serlegért. A kupában a csoportkört a második helyen zárták a „bakák”, majd idegenben, a Konstancai Farullal szemben harcolták ki a négy közé kerülést. Az elődöntőben a Bukaresti Rapiddal szembeni, hazai egygólos siker kupadöntőt ért a kék-pirosaknak.
A találkozó ma délután, 17 órakor kezdődik a Román Labdarúgó-szövetség mogoșoaiai edzőközpontjában található stadionban. A mérkőzést élőben közvetítik a frf.tv internetes oldalon.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!