Hirdetés

Meccslabdájuk van a galaciaknak

Kedd délután rendezik Szé­kely­ud­var­he­lyen a hazai te­rem­labdarúgó 1. Liga baj­no­ki párharcának harmadik felvonását. Összesí­tés­ben a Galac 2–0-ra vezet, egy győzelemre van har­madik bajnoki serlegétől. Udvarhelynek győznie kell, ha folytatni szeretné a csatát.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Meccslabdájuk van a galaciaknak
Galacon repülőrajtot vett a címvédő, de még nem ünnepel Fotó: United

A román teremlabdarúgó másodosztály már túl van a bajnokavatáson, egy héttel a Mausoleul Mărășești elleni hazai 6–2-es győzelem után, vasárnap este a Marosvásárhelyi VSK 5-3-ra kikapott a Vrancea megyei alakulat otthonában, de a felnőtt férfi válogatottat is irányító Kacsó Endre gárdája összesítésben 9–7-re nyerte a párharcot, és ezzel a Maros parti együttes lett a hazai teremlabdarúgó 2. Liga bajnoka.
Az élvonalban azonban még egy mérkőzés biztosan hátravan a bajnoki küzdelemből, nyilván az udvarhelyiek azt szeretnék, hogy további három mérkőzést játsszanak, és a mindent eldöntő ötödik összecsapás végén derüljön ki az 1. Liga bajnokának kiléte.
A bajnoki párharc múlt heti, első két galaci mérkőzésén a Duna-partiak címvédő státuszuknak megfelelően simán érvényesítették a hazai pálya előnyét, hétfőn 6–2-re diadalmaskodtak a helyzetkihasználásban gyengén teljesítő udvarhelyiek ellen. Ígéretének megfelelően az FK Székelyudvarhely múlt kedden erősebben tért vissza, de ez sem volt elég az egyenlítéshez, a Galac 3–1-es sikerrel behúzta a második győzelmet is, így 2–0-ra vezet az egyik fél három győzelméig tartó küzdelemben.
Kedden 17 órától a várhatóan telt házas udvarhelyi sportcsarnokban következik a harmadik felvonás, kérdés, hogy a hazai pálya és a közönség feltétlen támogatása mennyit nyom a latban. Ezzel a Duna-partiak is számolnak.
- Kettővel vezetünk, de így sincs könnyű dolgunk, eszünk ágában sincs előre ünnepelni. A két vereség ellenére az udvarhelyiek nem játszottak rosszul, és tisztában vagyunk azzal, hogy Udvarhelyen még nagyobb lesz a nyomás rajtunk – fogalmazott Florin Ignat, a galaciak edző-játékosa.
A mai, udvarhelyi összecsapásnak két kimenetele lehet: amennyiben a Galac ezúttal is megállíthatatlan lesz, úgy kedd este éremosztással zárul a teremlabdarúgó 1. Liga bajnoki párharca, a vendégek pedig harmadik bajnoki serlegükkel térhetnek haza. Udvarhelyi siker esetén holnap 17.30-tól újabb meccslabdája lesz a galaci együttesnek.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!