Hirdetés

Új határidők a beruházásoknál

Csíkszeredában tavaly számos infrastrukturális beruházást indítottak. Néhánynak rég lejárt a kivitelezési határideje. Úgy tűnik, tarthatóbb határidőket tűztek ki.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Új határidők a beruházásoknál
Látványterv a munkaterületen. Újratervezés Fotó: Veres Nándor

Csíkszeredában van néhány kivitelezés alatt álló infrastrukturális beruházás, amelyek átadási időpontját nem sikerült tartani, az eredeti célkitűzéshez képest sokat tolódott. 
A központi parkban épülő ivóvízpavilonnál talajvízproblémákkal szembesültek a kivitelezés folyamán. Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere kifejtette: nem az ivóvíz, hanem egy vízérből jött fel a talajvíz, és a pavilonhoz elhelyezett pumpa állandó jelleggel vízben volt, így megoldást kellett keresni a felmerült gondra. 
– Tervet kellett módosítanunk, a tervező mostanra készült el vele. A kivitelező kezd rajta dolgozni, és a tervek szerint előreláthatóan jövő hétre le is tudják szigetelni annyira, hogy a talajvíz ne tudjon beszivárogni a pumpához – mondta Bors Béla.
Hozzátette: a pavilon építéséhez szükséges elemeket legyártották, és a kivitelező telephelyén várják, hogy összeszereljék, tehát gyakorlatilag két három-héten belül látványos előrelépés lesz, és június végére sikerül is befejezni a munkát, reménykedik az alpolgármester. 

Veres Nándor
A csíkszeredai Lendület sétányon épülő, békára emlékeztető játszótérnél az utolsó simításokat végzik. A beruházás összértéke közel 1,8 millió lej, áfával együtt. A tavaly sajtótájékoztatón elhangzott, hogy ha az időjárás kedvező, akkor még 2022-ben befejezik a játszóteret. Ehhez képest jelentős késésben vannak, ugyanis a gumigyártó nem vállalta a felelősséget negatív hőmérsékleti értékeken való kivitelezést.
– A játszóteret remélhetőleg sikerül átadni idén júniusban. Sőt az átadást követően a város első teqball-asztalját is használatba vehetik a sportkedvelők, emellett az asztalitenisz művelői és a kutyatulajdonosok is jól fogják érezni magukat az új téren. A környéken új kukákat és közvilágítást is szereltünk – mondta Bors Béla.
Az alpolgármestert a vasúti felüljáró építése kapcsán indított per fejleményeiről is kérdeztük: egyelőre a héten nem vár semmilyen lényeges döntést az ügyben, annak viszont örül, hogy a kivitelező is beszállt a perbe az önkormányzat oldalán. 
A per ellenére a munkálatok ütemesen haladnak, és ha csak valami nagy, előreláthatatlan gonddal nem szembesülnek, akkor októberben át is adják a hidat, ígérte az elöljáró. 
– A két rámpára felszerelték a közvilágításnak a villanyvezetékeket, a kenyérüzlet előtti körforgalom építéséhez is hozzáláttak. Pünkösd után újabb gerendaszállítmány érkezik. Ezúttal a város felőli rámpától kezdik a gerendákat felhelyezni. Utolsó mozzanatként, valamikor a nyár folyamán, a vasút és az út feletti gerendákat helyezik el, ezek harmincméteres gerendák lesznek. A nyár folyamán a legnagyobb és legnehezebb gerendákat a végén helyezik el – közölte az alpolgármester.
Mint mondta, ebben az időszakban, mintegy három hétig szünetel a vasúti forgalom is Madéfalva és Csíkszentkirály között, vonatpótló buszok fogják szállítani az utasokat. Sőt a híd alatti utat is lezárják a munkálatok idejére. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!