Hirdetés

Több mint kétszázötven résztvevő

Hatodik alkalommal tartották meg a 4Seasons úszóversenyt Csíkszeredában, az elmúlt hétvégi eseményre a hazai sportolók mellett Moldova Köztársaságból is érkeztek úszók. A 8 és 18 év közötti sportolók több távon és úszásszámban bizonyíthattak.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Több mint kétszázötven résztvevő
A hazai sportolók mellett Kisinyovból is érkeztek úszók Fotó: 4seasons

Rangos nemzetközi úszóversenynek volt a helyszíne szombaton a Csíki Csobbanó, amelyet a csíkszeredai 4Seasons SE szervezett. A 4Seasons Kupán a hazai sportolók mellett indultak moldovai sportolók is.
– A hatodik 4Seasons Kupa immár második éve, hogy nemzetközi verseny, óriási megtiszteltetés számunkra, hogy két kisinyovi klub sportolói is jelen voltak a viadalunkon – nyilatkozta lapunknak Balla Szabolcs, a szervező klub vezetője. Hozzátette, a versenyen 8–18 év közötti sportolók több úszásszámban és távon harcoltak a közel háromszáz éremért. A versenyszámok között szerepel négy 50 méteres próba – pillangó-, hát-, mell- és gyorsúszás –, emellett volt 200 méteres vegyesúszás. – Talán a leglátványosabb versenyszám a vegyes-vegyes váltóverseny volt, ahol négyfős csapatok indultak, feltétel volt, hogy fiú és lány is legyen a csapatban – mondta Balla Szabolcs.
A szervező közölte, sucea­vai, marosvásárhelyi, pi­tești-i, brassói, fălticeni-i és mojnyesti klubok sportolói vettek részt a kisinyoviak mellett, de népes volt a Hargita megyei úszók tábora is, hiszen a házigazda 4Seasons sportolóin kívül Csíkszeredából a VSK, a Swim to Perfection, a Sprint Team 88, valamint a VSK Gyergyószentmiklós és a Delfin SK Székelyudvarhely versenyzői is jelen volt az eseményen.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!