Hirdetés

Korszerűsítik az épületet

Megújul a nyi­kó­ma­lom­fal­­vi művelődési ház a fejlesztési minisztérium támogatásával. A farkaslaki önkormányzat a lakosok igényének megfelelve pályázott és nyert el közel 10 millió lejes támogatást az Országos Beruházási Társaságtól.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Korszerűsítik az épületet
Hamarosan elkezdődik a munka. Sikeres pályázat Fotó: Hadnagy Éva

Bár méretes és impozáns épület a nyi­kó­ma­lom­fal­vi kultúrotthon, beltere mégis szűkösnek bizonyul, ha esküvőket, nagyobb rendezvényeket kívánnak tartani a falubeliek. A lakosok éppen ezért az épület megnagyobbítását kérték a farkaslaki polgármesteri hivataltól. Kovács Lehel polgármester elmondta, összeállították a megfelelő dokumentációt és benyújtották pályázatukat a fejlesztési minisztériumhoz az elmúlt évben. Kérésüket pozitívan bírálták el, így a közeljövőben megvalósulhat a malomfalviak régi nagy vágya. Az elöljáró hozzátette, jelenleg a közbeszerzéshez szükséges dokumentáció összeállításán dolgoznak, és még ebben a hónapban sor kerül a közbeszerzési eljárásra is. 
– Ha jó ütemben zajlik minden, már a nyár elején elkezdődhet a munka. Belső átalakítások is lesznek, hiszen sok kicsi terem van, amelyek elveszik a helyet, de az építkezés során jelentősen megnő majd a nagy terem befogadóképessége - ismertette Kovács Lehel. Hozzátette, teljes külső és belső felújítási munkálatokat végeznek majd az épületen, lecserélik a tetőt és energiatakarékossá teszik az épületet, napelemeket szerelnek rá azért, hogy a szükséges energia megújuló forrásból származzon, védve ezzel a környezetet és csökkentve a fenntartási költségeket is. Az épület egy részét lebontják és átépítik, modern konyhát alakítanak ki benne, de tereprendezési munkálatokat is végeznek, parkolókat alakítanak ki. 
– Hozzáépíteni nagyon nem tudunk, hiszen nincs rá lehetőség, hely, de a fő cél, hogy legalább száz fővel megnöveljük a befogadóképességét az épület nagytermének – tette hozzá. Legutóbb 2006-ban esett át teljes körű felújításon a malomfalvi kultúrotthon, hiszen a 2005-ben pusztító árvíz a kulturális intézményt sem kímélte. A polgármester szerint azóta több tatarozáson is átesett az épület, de nagyobb felújítás nem volt az elmúlt tizenhét évben.  A farkaslaki önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően a fejlesztési tárca 10 millió lejjel járul hozzá a kultúrotthon felújítási költségeihez. 
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!