Hirdetés

Több kivitelező dolgozik a fürdővárosban

Több helyszínen zajlanak jelentős korszerűsítések Borszéken: a 39 millió lej összértékű integrált pályázat révén középületek és terek újulnak meg a fürdővárosban, és szociális lakások épülnek. A kivitelezések határideje decemberben lejár: az országos szintű döntés megszületéséig az önkormányzat igyekszik minél több beruházást befejezni az elkezdettek közül.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Több kivitelező dolgozik a fürdővárosban
Párhuzamosan több beruházás van folyamatban Borszéken Fotó: Rédai Botond

Legjobb ütemben a Zim­methausen Szaklíceum felújítása halad a pályázatban foglalt beruházások közül: az épület külső tatarozása, tetőzetének cseréje, villany- és fűtéshálózatának korszerűsítése már megtörtént, a kivitelező a belső terek kialakításán dolgozik. Ezt követően az udvar rendezése következik, ahol sportpályát és játszóteret is kialakítanak, de a projekt része a bútorzat és a teljes felszerelés kicserélése is. 
A bútorzat és a felszerelés cseréje kapcsán módosítani kellett az elavult beszerzési listát, ezért ez a folyamat késlelteti a munkálat befejezését, hiszen addig nem tudjuk közbeszerzésre kiírni az eszközök vásárlását, amíg nem kapjuk meg Bukarestből a jóváhagyást – mondta el érdeklődésünkre Mik József polgármester. 
Eközben elkezdődött a fel­ső-borszéki kultúrház külső és belső felújítása is: az utóbbi években könyvtárként funkcionáló épület közösségi térré alakul a munkálatokat követően. 
A pályázat részeként lebontják a szociális lakásokat, és újakat építenek helyettük a fürdővárosban.

Rédai Botond
Az elkövetkező hetekben a pályázat ezen része is elkezdődhet, hiszen aláírtuk a kivitelező szerződést az építő céggel, így hamarosan hozzáfognak az egyik épület bontásához, júniusban pedig várhatóan a másikra is sor kerül – tájékoztatott Mik József polgármester, hozzátéve, hogy a közterek felújítása is elkezdődik ebben a hónapban. Az elöljáró elmondása szerint idén próbálnak minél több beruházást megvalósítani a Regionális Operatív Program keretében, hiszen a jövő év egyelőre még bizonytalan ebben a tekintetben.
A pályázat határideje de­cember 31., de Borszéken sem fogjuk tudni önerőből befejezni ezt a nagy léptékű projektet, így várjuk azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely lehetővé tesz valamilyen megoldást. Addig is igyekszünk minél több tételt megvalósítani az elkezdettek közül – összegzett Mik József. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!