Hirdetés

A „futottak még” rangadója

Kedden 17 órától a Vasas Femina – FK Csíkszereda székely derbivel zárul a női labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának 8. játéknapja. Márciusban a csíki mérkőzésen hazai győzelem született, de a mérkőzés nem emiatt maradt emlékezetes.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
A „futottak még” rangadója
Az odavágó góloktól, majd üzengetésektől volt hangos Fotó: FK Csíkszereda

A 17 órakor kezdődő Vasas Femina – FK Csíkszereda összecsapással zárul kedden a női labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának nyolcadik fordulója. Miután a hátralevő két fordulóban a bajnoki aranyérem kizárólag a Kolozsvári Olimpia és a Temesvári Poli magánügye lesz, és a Bukaresti Carmen is biztosan az első három között fog végezni, egy kívülálló számára az Udvarhely – Csíkszereda összecsapás nem több egy „futottak még” rangadónál. Nem úgy az érintettek szemponjából, különösen azt követően, hogy a márciusi, 4–0-s hazai győzelemmel zárult csíkszeredai derbi után kissé elszabadultak az indulatok.
Történt ugyanis, hogy a csíki mérkőzés hangosbemondója és kommentárora, Ráduly Róbert Kálmán többek közt csalással vádolta a Vasas Feminát, és úgy vélte, hogy ezzel az udvarhelyi klub „pótolhatatlan foltot” ejtett a székelyföldi futball becsületén. Ezt követően pedig pályán kívüli adok-kapok, üzengetések borzolták a kedélyeket, az ügy pedig azzal zárult, hogy Szondy Zoltán FK-klubelnök kijelentette, klubja nem tesz eleget az udvarhelyiek kérésének, és nem fog bocsánatot kérni, mert nincs rá oka. Ugyanakkor annak a reményének adott hangot, hogy a felek a jövőben kezet nyújtanak egymásnak és kibékülnek.
Békejobbal vagy anélkül, a mai székely derbi csak a bajnoki tabella alsó részében hozhat változást: hazai győzelem esetén a Vasas megelőzheti az ötödik helyezett Banat Girls együttesét, illetve egy csíki győzelemmel az FK bebiztosíthatja magának a bajnoki negyedik helyet.
Ugyanakkor a bajnoki aranyért folyó harc továbbra is nyitott, a nyolcadik forduló korábbi mérkőzésein a Temesvár hazai pályán legyőzte a Banat Girlst, a Kolozsvár pedig idegenben verte a Bukaresti Carment.

1. Liga, felsőházi rájátszás, 8. forduló
Temesvári Poli – Banat Girls 2–0, Bukaresti Carmen – Kolozsvári Olimpia 0-1. Az állás: 1. Temesvár 52 pont, 2. Kolozsvár 51 p., 3. Bukaresti Carmen 43 p., 4. FK Csíkszereda 25 p., 5. Banat Girls 21 p., 6. Vasas Femina 20 p.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!