Hirdetés

Traktoros vetélkedő

Első alkalommal szerveztek traktoros felvonulást és vetélkedőt Bakalján. A házigazda ígérete szerint a hétvége a kezdete a főként kulturális eseményeket kínáló programsorozatnak.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Traktoros vetélkedő
Munkagépek versenyben. Szórakozás Fotó: Demeter Arnold

A Csíkszentkirályhoz közeli Bakalján a hétvégén elindították a nyári fesztiválsorozatot. A házigazda Gábor Dénes családi birtoka a nyár folyamán több, tavaly már megrendezett eseménynek, illetve új rendezvénynek ad majd otthont. A pénteki megnyitón a házigazda köszöntötte a jelenlevőket, majd zenés előadásokat láthatott a közönség. 
A traktoros vetélkedőre 24 gazda nevezett be, Csík­szent­királyról indulva a település utcáin felvonulva érkeztek Bakaljára. A közös ebédet követően kis agytornával folytatták a napot a Traktoros kvíz során: 
a mezőgazdasággal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni. 
A megnyitón Czirják Antal, az esemény egyik szervezője elmondta, a legfontosabb, hogy a mezőgazdálkodással foglalkozó személyek együtt, jó hangulatban töltik a napot. 
Ifj. Gábor Dénes kifejtette: tavaly óta rengeteg változáson ment át a rendezvény helyszíne. Többnyire kalákában építették fel a színpaddal, öltözővel ellátott, szénatárolóként és kulturális események helyszíneként funkcionáló épületet. Idén több kulturális eseményt szerveznek a frissen alapított Folk Csűr Egyesület révén. 
– A nyár folyamán legalább öt kulturális eseményt szeretnénk tartani Bakalján. Családunk ezúttal a helyszínt biztosította, a többiért a szervezőket és segítőket illeti az elismerés – mondta Gábor Dénes.
Kiemelte: Demeter Arnold, aki az online felületek kezelésében segített, Czirják Antal, Bartis Szilárd, akik az esemény szervezéséből vették ki részüket, valamint Székely Tamás és Kelemen Szilveszter segítettek, nem beszélve a felajánlásokról és az összefogásról, nemcsak a mostani esemény kapcsán, hanem a korábbi munkákat is beleértve. 
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!