Hirdetés

Aranyból is jutott az udvarhelyieknek

Bár nem teljes a siker, nem panaszkodhatnak a székelyudvarhelyi ifi asztaliteniszezők, több dobogós helyezéssel, köztük aranyéremmel is sikerült megkoronázni a Székelyudvarhelyen zajló U13-as korosztály asztalitenisz csa­pat­döntőjét és egyéni országos bajnokságát.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Aranyból is jutott az udvarhelyieknek
Toró Dávid és Bardas Mark, párosban remekeltek Fotó: ISK Udvarhely

Rekordnak számító udvarhelyi részvétellel zajlott a múlt héten az asztaliteniszezők U13-as korosztályának csapatdöntője és egyéni országos bajnoksága. A szerdától vasárnapig Székelyudvarhelyen zajló megmérettetésen 40 fiú- és 29 lánycsapat jelezte részvételét, a fiúknál mintegy 170, a lányoknál pedig közel 100 ifjú asztaliteniszező állt asztalhoz, a Székelyudvarhelyi ISK 7 fiú- és egy lánycsapattal, összesen 25 versenyzővel szállt harcba a díjakért.
Az ötnapos bajnoki torna a csapatbajnokságokkal startolt el, ahol az udvarhelyiek címvédőként kezdték a küzdelmet, bár György István edző előre jelezte, nem lesz könnyű repetázni. Sajnos, a tavalyi bravúrt nem sikerült megismételni, a Toró Dávid, Sebők Márton, Bardas Mark és Gelei Kristóf felállású udvarhelyi kvartett a negyeddöntőben 3–1 arányban maradt alul a Slatina csapatával szemben, így az ötödik helyen zárta a versenyt. Az arany a Steaua birtokába került, a Besztercei VSK vitte az ezüstöt, a CSM Iași pedig a bronzot.
Szombaton az egyéni versenyszámokkal, párosban és vegyes párosban folytatódtak a küzdelmek, az első kettőben címvédő Toró Dávid esetében a dobogós helyezés volt a minimális elvárás, és a fiatal udvarhelyi asztaliteniszező nem is okozott csalódást. Alexandru Pop kolozsvári ifivel az oldalán a fiúknál a dobogó legmagasabb fokára állhatott, ráadásul a Sebők Márton/Ianis Gligoras udvarhelyi/marosvásárhelyi páros bronzéremmel tetézte a remek eredményt.
Egyéniben szintén Toró Dávid volt az udvarhelyiek legjobbja, bár címét nem tudta megvédeni, a bronzérem így is elismerést érdemel. A fiúknál Alexandru Ionel (Beszterce) lett a bajnok, Andrei Bădescu (Steaua) pedig az ezüstérmes.
Említést érdemel még, hogy az egyéni versenyszámokban nem kevesebb mint 12 ifjú udvarhelyi sportoló jutott a főtáblára.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!