Székelyudvarhelyi rekordrészvétel

Szerdától vasárnapig Székelyudvarhelyen zajlik az U13-as korosztály asztalitenisz csapatdöntője és egyéni országos bajnoksága. Az udvarhelyiek 25 fős kerettel indultak, ez rekordrészvételnek számít.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Székelyudvarhelyi rekordrészvétel
A székelyudvarhelyiek több éremre is esélyesek Fotó: Hodgyai István

Tegnap a csapatdöntőkkel kezdődött meg az asztaliteniszezők U13-as korosztályának csapatdöntője és egyéni országos bajnoksága, a vasárnapig tartó megmérettetésnek a székelyudvarhelyi sportcsarnok ad otthont.
A tornán 40 fiú- és 29 lánycsapat indul, a fiúknál mintegy 170, a lányoknál pedig közel 100 ifjú asztaliteniszező áll asztalhoz. A megmérettetés udvarhelyi rekordrészvétellel zajlik, a több éremre is esélyes Székelyudvarhelyi ISK 7 fiú- és egy lánycsapattal, összesen 25 versenyzővel küzd a díjakért.
- Csapatban mi vagyunk a címvédők, és nincs is kisebb célunk, mint megvédeni a címünket. Viszont ez nem lesz könnyű a Steaua, Slatina vagy Beszterce csapatai ellen – közölte a házigazdák részéről György István edző. Hozzátette, hogy Toró Dávid egyéniben és párosban is címvédőként áll asztalhoz, az ő esetében a dobogós helyezés elvárás, de ha egy mód van rá, itt is címet védenének.
A múlt hétvégén az U13-as udvarhelyi bajnokcsapat meglepő módon egy U19-es aradi tornán, tehát egy jóval magasabb korosztályú versenyen álltak asztalhoz.
– Az U19-es csapatunk tagjai az érettségire készülnek, így érthető módon kihagyták a versenyt, az U13-asaink viszont él­tek a részvételi joggal és ott voltak. Nem is találhattam volna jobb felkészülési módot a mostani tornára – összegzett György.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!