Hirdetés

Futball-világesemény Csíkszeredában

Világbajnoki selejtező tornát szervez június 30. és július 2. között a Székelyföld Labdarúgó Egyesület. Az FK Csíkszereda stadionjában pályára lép Székelyföld labdarúgó-válogatottja, valamint Chameria (Albánia) és Két Szicília Királysága (Dél-Olaszország).

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 4 perc
Futball-világesemény Csíkszeredában
2017-ben Eb-bronzérmet szerzett Székelyföld Fotó: SZLE

A jövő évben Kurdisz­tánban rendez világbajnokságot a Független Labdarúgó Egyesületek Szövetsége (Confederation of Independent Football Associations, röviden: CONI­FA). A világeseményre hat (a címvédő Kárpátlja révén plusz egy) európai válogatott utazhat. A tucatnyi jelentkező számára ezért selejtező tornákat szervez a CONIFA, amelynek egyik helyszíne Csíkszereda lesz. A megyeszékhelyen a házigazda Székelyföld mellett Chameria (Albánia) és Két Szicília Királysága (Dél-Olaszország) vesz részt.
Wenczel Kristóf, a Székelyföld Labdarúgó Egyesület vezetője, a CONIFA alelnöke a Hargita Népe érdeklődésére elmondta: 2023-ban tartották volna a CONIFA Európa Bajnokságát Észak-Cipruson. A februári, szíriai és törökországi földrengések következtében azonban az esemény, amely egyben VB-kvalifikációs tornának is számított volna, elmaradt. Így kvalifikációs tornákat szerveznek, és az egyik hármas csoport házigazdája Csíkszereda lesz június 30. és július 2. között. A csoportelső jut majd ki a világbajnokságra, tudtuk meg.
– Fontos lenne, hogy kijussunk és ott legyünk a világbajnokságon. Reményeink szerint ütőképes csapattal tudunk majd kiállni, köszönhetően az FK Csíkszereda számottevő szakmai részvételének – fogalmazott Wenczel Kristóf. Hozzáfűzte, hogy a 2018 évi, londoni CONIFA-világbajnokság megmutatta, milyen jelentősége van egy ilyen eseménynek.
– Úgy szoktam fogalmazni, hogy a londoni világbajnokság kapcsán a világmédia többször írta le Székelyföld nevét, ráadásul pozitívan, mint az azt megelőző száz évben összesen. Nagy visszhangja és nézettsége lesz a kurdisztáni eseménynek is, és ebben nagyon jó lenne részt venni – hangsúlyozta Wenczel Kristóf.
A CONIFA alelnöke megemlítette azt is, hogy sikerült megegyezni a Ferencváros Öregfiúk csapatának vezetői­vel. A megállapodás értelmében a Tusványosi Nyári Szabadegyetem hétvégéjén (július 21–23.) Sepsiszentgyörgyön a Sepsi OSK stadionjában FTC – Székely válogatott öregfiúk barátságos mérkőzést fognak rendezni.

A tervezett program
Június 30., péntek: Székelyföld – Chameria (20)
Július 1., szombat: Chameria – Két Szicília Királysága (18).
Július 2., vasárnap: Székelyföld – Két Szicília Királysága (16).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!