Hirdetés

Világelsők az udvarhelyi teqballosok

Míg a világbajnok György­deák Apor egyéniben vezeti a világranglistát párosban Ilyés Szabolccsal a világ legeredményesebb teq­ball-párosának számít a szakszövetség legfrissebb ered­ménykal­kulátorának számításai szerint.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Világelsők az udvarhelyi teqballosok
Krakkó előtt amerikai aranyra vágynak az udvarhelyiek Fotó: Góbék Teqball

Világelső a Györgydeák Apor - Ilyés Szabolcs alkotta férfi párosunk a Nemzetközi Teq­ball Szövetség legfrissebb ered­mény­kalkulátorának számításai alapján! - adta hírül közösségi oldalán a székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team.
A hírből kiderül, hogy a Fiteq legújabb adatbázisa (datateq.org) a 2020 és 2023 között lejátszott hivatalos teq­ball-mérkőzéseket összesíti, ezek alapján a Györgydeák–Ilyés duó 165 alkalommal lépett asztalhoz, és 126 alkalommal hagyta el győztesen a pályát, amely 76,36 %-os hatékonyságot mutat, a nyert és vesztett pontok mérlegét tekintve pedig az udvarhelyi páros számára első helyezést jelent a világranglistán, a sportág mind az öt kategóriájának, az összes nemzetközi játékos eredményeit figyelembe véve.
Második helyen található a francia válogatott (Julien Grondin – Hugo Rabeux) férfi párosa van, a dobogó harmadik helyét Györgydeák Apor foglalja el az egyéni kategóriás eredményeivel, negyedik a négyszeres világbajnok Blázsovics Ádám szintén egyéni kategóriával, míg ötödik a háromszoros világbajnok Mitro-Marojevic szerb férfi páros.
A világranglista élén egyéniben továbbra is a világbajnok Györgydeák Aport ta­láljuk, párosban pedig a hatodik helyet foglalja el a György­deák–Ilyés duó.
Az udvarhelyi páros jelenleg a krakkói Európai Olimpiai Játékokra készül, a június 20. – július 2. közötti multisporteseményre 7300 válogatott sportoló kvalifikált Európa országaiból, mintegy 29 sportágban. Székelyudvarhelyről Ilyés Szabolcsnak és Györgydeák Apornak sikerült a kvalifikáció. A romániai válogatott keret 84 fős lesz az összes sportágat figyelembe véve. 
Ezt megelőzően az udvarhelyi teqballosok május közepén és június első hétvégéjén két Los Angeles-i tornán aranyéremben reménykedve lépnek asztalhoz, miután bő két hete dupla meccslabdáról bukták el az aranyérmet a Miamiban megrendezett teqball-tornán.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!