Hirdetés

Balkán-bajnokok a Lőrincz testvérek

Lőrincz Magor a serdülőknél, Lőrincz Balázs pedig a kadétok versenyében állt a dobogó legfelső fokára a görögországi Serresben tartott Balkán-bajnokságon. A modern kori birkózás legnagyobb udvarhelyi sikere született meg a hétvégén.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Balkán-bajnokok a Lőrincz testvérek
Katona László a Balkán-bajnok tanítványaival Fotó: ISK Udvarhely

Az elmúlt hétvégén a görögországi Serres városa adott otthont az U15-ös (serdülők) és az U17-es (kadét) korosztály számára rendezett Balkán-bajnokságnak. A megmérettetésen minden ország legfeljebb három versenyzővel képviseltethette magát, Románia színeiben a Székelyudvarhelyi ISK birkózó szakosztályának két versenyzője állhatott szőnyegre, a serdülőknél 75 kg-os súlycsoportban Lőrincz Magor, 
a kadétoknál 92 kg-os súlycsoportban pedig testvére, Lőrincz Balázs.
Mindkettőjüket a dobogóra esélyesek között tartották nyilván, a tavalyi Balkán-bajnokságról Magor bronzéremmel, Balázs pedig egy 5. helyezéssel tért vissza.
– Az előjelek jók voltak. Magor megnyerte a román bajnokságot, egy héttel később 
a magyart is, két hét múlva pedig Balázs a Románia Kupán lett bajnok. Ennélfogva nagyon bíztam abban, hogy mindketten dobogóra állhatnak Görögországban, de ez a kettős bravúr számomra is kellemes meglepetés – mondta a két sportoló edzője, Katona László, aki fiával, Zsolttal készíti fel a fiatal udvarhelyi birkózókat. Az ISK szakembere megjegyezte, hogy a modern kori birkózás legnagyobb udvarhelyi sikere született meg a hétvégén.
– Balkán-bajnokot legutóbb valamikor az én időmben avathattunk, és ezt megelőzően is nagyjából két évtizeddel korábban volt még hasonló siker, de amióta én készítem fel a fiatalokat, ilyen bravúrra még nem volt példa – fogalmazott Katona László. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!