Hirdetés

Győzelem és csoportelsőség

Râmnicu Vâlceán zárta a 2022/2023-as labdarúgóidényt az FK Csíkszereda, a szombati, Sellenberk elleni találkozónak a 2. Liga alsóházi rájátszás A csoportjának az első helye volt a tét. Vezetőedzője nélkül is megnyerték a találkozót a csíki focisok.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Győzelem és csoportelsőség
Kétgólos különbséggel zárta az idényt az FK Fotó: CSC Selimbar

Az alsóházi rájátszás A csoportjának elsősége volt az FK Csíkszereda számára a tét a labdarúgó 2. Liga utolsó fordulójában, a csíkiak vezetőedzőjük nélkül léptek pályára Sellenberk gárdája ellen szombaton Râmnicu Vâlceán. Ilyés Róbert egészségügyi okok miatt nem tartott a csapattal, az FK-t Bajkó Barna és Albu László másodedzők irányították a kispadról.
A találkozó első két nagy helyzetét a vendéglátók hagyták ki, ám az első gólszerzés a csíkiaknak jött össze, miután 32. percben Jelena egy ellentámadás révén talált a sellenberkiek kapujába. Hat perccel később a vendégek Gál-Andrezly révén megduplázták az előnyüket, az első félidő hosszabbításában a házigazdák Năstăsie révén büntetőből szépítettek. A második félidő egy kiegyensúlyozott játékot hozott, ám nagy helyzet egyik kapu előtt sem adódott, a rendes játékidő végén viszont egy szabadrúgásból Apro megszerezte a csíkiak harmadik találatát is.
Az FK Csíkszereda számára véget ért a labdarúgó 2. Liga 2022/2023-as idénye. Noha a pontvadászat elején a felsőházi rájátszást tűzte ki célul a csíki csapatvezetés, ez végül nem sikerült: a bajnokság első részét a 11. helyen zárta a gárda hét győzelemmel, ugyanennyi vereséggel és öt döntetlennel. Az alsóházi rájátszásban egyértelműen a csoportelsőség lett a cél, ezt teljesítette is a csapat, hiszen a hat meccsből négyet nyert meg egy döntetlen és egy vereség mellett.
Két temesvári, egy nagybányai és egy konstancai csapat búcsúzik a másodosztálytól, két fővárosi csapat pedig osztályozót vív a bentmaradásért, míg a felsőházban még három forduló van a zárásig, a Jászvásári Poli feljutása biztos, a másik Szuperligát érő helyért, illetve az osztályozós helyekért még zajlik a harc.

Az alsóház utolsó fordulójában
A csoport: Sellenberk – FK Csíkszereda 1–3, Temesvári Poli– Bukaresti Metaloglobus 0–5, VSK Slatina – Nagybányai Minaur 1–0. A végeredmény: 1. FK Csíkszereda 39 p., Sellenberk 36 p., 3. Slatina 34 p., 4. Unirea Slobozia 34 p., 5. Metaloglobus 32 p., 6. Minaur 22 p., 7. Temesvári Poli 19 p.
B csoport: Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii – Bukaresti Progresul Spartac 0–1, Újszentes – FC Brassó 1–2, Concordia Chiajna – Konstancai Unirea 0–1. A végeredmény: 1. FC Brassó 44 p., 2. Concordia 39 p., 3. Újszentes 33 p., 4. Viitorul Pandurii 32 p., 5. Progresul Spartac 29 p., 6. Unirea 18 p., 7. Temesvári Ripensia 17 p.
A Minaur, a Temesvári Poli, a Konstancai Unirea és a Ripensia kiesett, míg a Metaloglobus és a Profresul Spartac május 13-én és 20-án osztályozót játszik a 2. Ligában maradásért.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!