Hirdetés

Egy győzelem elég volt a cél eléréséhez

Az igencsak foghíjas, több sebből vérző romániai jégkorong-válogatott teljesítette a célkitűzését és egy meccsre fókuszálva, azt megnyerve, bent ragadtak a Divízió I/A csoportban. A világelitbe a rendező Nagy-Britannia mellett a két év alatt két osztályt ugró lengyelek mentek.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 5 perc
Egy győzelem elég volt a cél eléréséhez
A csíkszeredai Péter Balázs (balról a második) volt a válogatott legeredményesebbje hat ponttal Fotó: iihf.com

Véget ért Notting­hame­ben a Divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokság, ahol a romániai válogatott az előzetes célt, amely noha túlzottnak tűnt, teljesítette és bent maradt a második értékcsoportban.
A foghíjas kerettel elutazott válogatott gyakorlatilag egy meccsre hegyezte ki az egész tornát, éspedig a Litvánia ellenire. Ez a húzás bejött a Julius Pénzes által felkészített csapatnak és egygólos győzelmet arattak.
A többi csapattal szemben viszont nem volt esélyük a győzelemre. Ez kiváltképpen igaz volt az utolsó két meccsre, ahol a házigazda Nagy-Britannia, valamint Lengyelország volt az ellenfél. Előbbiektől sima 7–0-s vereséget szenvedtek, míg utóbbiaktól négygólosat. Igaz a lengyelek elleni meccs szorosan alakult. Az első 20 percben két kaput eltaláló lövésből egy beakadt és sikerült vezetni. A második harmadban kinyílt az olló. A zárófelvonás végén sikerült feljönni mínusz kettőre és Pénzes kapitány megpróbálkozott a kapuslehozatallal, de ennek két kapott gól lett az eredménye.
A bent maradást Dél-Korea biztosította be a romániai csapatnak, amely egy szoros összecsapáson 2–1-re győzte le Litvániát. A litvánoknak elég lett volna egy rendes játékidős győzelem, hogy Romániát kiüssék, de a hajrához közeledve 1–1-re álltak. Kockáztatniuk kellett, és a kapuslehozatal visszafelé sült el. A Divízió I/B csoportból Japán jutott fel.

Kettős magyar vereség

A Világelitre készülő magyar jégkorong-válogatott két felkészülési mérkőzést tudott le Szlovénia ellen. A magyarok előbb 4–0-s vereséget szenvedtek egy zárt kapus meccsen, majd a másnapi visszavágón 4–2-ra kaptak ki.
A magyarok utolsó felkészülési meccsüket a jövő heti rajt előtt Kanada válogatottja ellen tudja le holnap 20 órától az MVM Dome-ba.
Kevin Constantine szövetségi kapitány pedig újabb két játékostól köszönt el. Nem lesz ott a világbajnokságon Németh Kristóf, valamint a csíkszeredai Mihály Ákos sem. Így a székelyföldi sportolók köre tovább szűkül, miután korábban Sárpátki Tamást is „hazaküldték”.

Divízió I/A csoport
4. forduló: Dél-Korea – Lengyelország 0–7 (0–2, 0–3, 0–2), Litvánia – Olaszország 4–6 (1–1, 2–4, 1–1), Nagy-Britannia – Románia 7–0 (0–0, 3–0, 4–0).
5. forduló: Lengyelország – Románia 6–2 (0–1, 4–0, 2–1) /Pasiut (22.), Jeziorski (29.), Fraszko (38.), Lyszczarczyk (39.), Dziubinszki (59.), Walega (60.), illetve Péter B. (10.), Gajdó (55.)/; Litvánia – Dél-Korea 1–2 (0–0, 1–1, 0–1), Olaszország – Nagy-Britannia 3–5 (1–1, 2–3, 0–1).
A torna végeredménye: 1. Nagy-Britannia 14 pont – feljutott, 2. Lengyelország 13 p. – feljutott, 3. Olaszország 9 p., 4. Dél-Korea 6 p., 5. Románia 3 p., 6. Litvánia 0 p. – kiesett.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!